Atnaujintas 2004 m. sausio 7 d.
Nr.02
(1204)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Aktorius – Dzūkijos karalius

Aktorius Tomas Vaisieta
tituluotas Dzūkijos karaliumi
Autorės nuotrauka

Varėnos viešojoje bibliotekoje įvyko jubiliejinis kraštiečio aktoriaus Tomo Vaisietos kūrybos vakaras. Jo metu aktorius tituluotas Dzūkijos karaliumi. Pernai 70-ąsias gimimo ir 45-ąsias kūrybos metines šventęs nusipelnęs Respublikos artistas Tomas Vaisieta Lietuvai dovanojo tūkstantį kūrybinių vakarų. Kūrybos vakaras Varėnoje, gimtajame krašte, – baigiamasis kūrybinis aktoriaus žygis per Lietuvą.

Renginyje dalyvavo aktoriaus draugas, dzūkas rašytojas Romas Sadauskas. Pristatydamas iš Perlojos kilusį menininką, jį įvardijo kaip bene paskutinį dar kuriantį senosios aktorių kartos mohikaną. Pasak jo, Dzūkijos žemė gali didžiuotis, kad užaugino ne tik M.K.Čiurlionį, V.Krėvę, bet ir T.Vaisietą.

Tai liudija šio žmogaus kūrybinio darbo įvertinimai. T.Vaisieta – nusipelnęs Respublikos artistas, K.Donelaičio skaitovų konkurso laureatas, Vytauto Didžiojo karininko kryžiaus kavalierius.

Aktorius, prabilęs K.Donelaičio, V.Krėvės, R.Sadausko, kitų klasikų kūrinių herojų lūpomis, tarsi įvardijo nesenstančias ir visuomet aktualias gyvenimo vertybes ir tiesas.

Jubiliejiniame vakare aktoriui buvo išsakyta daug padėkos žodžių. Jį sveikino Seimo narys Gediminas Jakavonis, Lietuvai pagražinti draugijos pirmininkas Juozas Dingelis, Perlojos bendruomenės nariai, dzūkiškas dainas dainavo Perlojos etnografinis ansamblis.

Rajono mero pavaduotojas Alvydas Valeiša jubiliatui įteikė šiaudinį skeptrą ir titulavo jį Dzūkijos karaliumi.

Rūta AVERKIENĖ
Varėna

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija