Atnaujintas 2004 m. sausio 9 d.
Nr.3
(1206)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ar Bažnyčia privalo padėti
Lietuvos krikščionims
demokratams (LKD)?

Perskaitęs „XXI amžiuje“ (2003, Nr.95) straipsnį „Kam naudinga izoliacija?“, kurios autorius pasirašo kaip Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys, ilgokai galvojau, kokios partijos. Prasidėjus 2004 metams, pravartu apie daug ką pagalvoti, prisiminti. Su kai kuriais minėto straipsnio autoriaus teiginiais galima sutikti: pavyzdžiui, kad Lietuvos krikščionių demokratų partija po 1918 metų buvo pakankamai stipri. Nebloga pradžia buvo padaryta atkuriant partiją po Kovo 11-osios. Autoriaus žiniomis, KGB agentų pateko ir į Vatikano aplinką. Manau, jog nemažai jų atsirado įvairiose Lietuvos partijose. Ne išimtis ir buvusi LKDP. Tiesa, kad dalis jos narių vengė bendradarbiavimo su Bažnyčia, tokių dabartiniame LKD darinyje dar daugiau.


Artėja ginčo pabaiga

„XXI amžius“ (2003 12 19, Nr.97) išspausdino Birutės Striupavičiūtės nedidelės apimties, neaiškiam tikslui skirtą straipsnį „Ginčui per ilgai užsitęsus“. Autorės įsitikinimu, prezidentas R.Paksas yra ideali, beveik neklystanti asmenybė. Ji rašo: „Jeigu prezidentas, kai kieno akimis žiūrint, padarė klaidų, tai ar jis padarė jų daugiau už prieš jį buvusiuosius?“ Suprask, už A.Brazauską ir už V.Adamkų.

Buvusieji yra padarę klaidų, nes tik tas neklysta, kas nedirba. Tačiau dėl jų klaidų nebuvo triukšmo nei Seime, nei visuomenėje, juo labiau skandalų. Deja, prezidentas R.Paksas ir jo patarėjai per nepilnus metus padarė veiksmų, davusių pagrindą organizuoti pakaltos procesą. Tad kas klaidų padarė daugiau? R.Paksas ar buvusieji?

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija