Atnaujintas 2004 m. sausio 14 d.
Nr.4
(1207)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai

Prisimenu diplomatą Kazimierą Šumauską

Neseniai „XXI amžiuje“ (2003 12 02, Nr. 98) buvo paminėtas Lietuvos diplomatijos 85-metis. Ta proga prisiminti iškiliausių Lietuvos diplomatų nuveikti darbai: valstybės kūrimosi aušroje, jos neilgos nepriklausomybės dienoje ir ilgoje okupacijos naktyje.

Taip pat prieš kelerius metus pasirodžiusioje knygoje „Lietuvos užsienio reikalų ministrai 1918-1940 metais“, sudarytoje Lietuvos istorikų, išsamiai nušviečiama tuometinių diplomatų veikla, jų sugebėjimas derėtis su galingesniais ir ne visada geranoriškais kaimynais. Kai kurių tuometinių užsienio reikalų ministrų nuotraukos jau parodytos kaip kalinių, vėliau žuvusių lageriuose. Šioje knygoje tarp Lietuvos atstovų užsienio valstybėse minimas Kazimieras Šumauskas, tuo metu dirbęs pasiuntinybėje Estijoje. Kai kurių buvusių Vorkutos lagerių kalinių prisiminimuose paminėtas šis buvęs Lietuvos diplomatas, tačiau plačiau apie jį neparašyta.


Laiškas iš Jeruzalės

Gloria Deo in Excelsis!

Mielieji,

priimkite mano sveikinimus su mūsų amžinosios vaikystės Dangiškojo Tėvo akivaizdoje švente! Su Vaikelio Jėzaus ir Švenčiausiosios Mergelės džiaugsmu, su visuomet viešpataujančiu džiaugsmu Bažnyčios širdyje ir danguje!

Kad ir kaip būtų iš pirmo žvilgsnio paradoksalu, tačiau dažniausiai tik į senatvę įgyjame dvasinės įžvalgos Viešpaties valiai pradus, kuriuos kasdieniuose reikaluose ir rūpesčiuose patylom teišgirstame, nors prašome kas rytą tardami: „Kasdienės mūsų duonos duok mums šiandien“. Tačiau geriau vėliau negu niekad. Tapti patikliais ir be išskaičiavimų vaikais gera ir gyvenimo pabaigoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija