Atnaujintas 2004 m. sausio 23 d.
Nr. 7
(1210)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Parapijos aktyvo šventė

Parapijos aktyvas prie arbatos
puodelio

KAUNAS. Sausio 10 dieną Kristaus Prisikėlimo parapijos pastoracinės tarybos, sinodo grupės, „Caritas“, jaunimo, choro nariai, tikybos mokytojai rinkosi į šv. Mišias, kurias jiems aukojo parapijos klebonas dekanas kun. Vytautas Grigaravičius.

Homilijoje kunigas dėkojo žmonėms už nuoširdų darbą ir pagarbą darbuojantis parapijoje: „Ką gali vienas kunigas be bendruomenės narių pagalbos? Tik dirbdami išvien mes galime laimėti žmogų, padėti jam išbristi iš tamsos ir nevilties pinklių. Aš noriu, jog jūs suprastumėte, kad dirbate ne kunigui, o Bažnyčiai, stiprindami jos pamatus. Galbūt čia dirbsiu penkerius, daugiausia septynerius metus, tačiau jūs liksite, todėl noriu, kad būtumėte stiprus pagrindas Prisikėlimo parapijoje ir, man nesant, tęstumėt pradėtą darbą”.

Po palaiminimo penkiems patiems aktyviausiems parapijiečiams buvo įteikti padėkos raštai. Vėliau, po šv. Mišių, visi susirinko prie arbatos puodelio. Parapijos klebonas pateikė 2003 metų išsamią finansinę ataskaitą, ją palygino su 2002 metų ataskaita. Įplaukos žymiai padidėjo, ypač aukos Paminklinei Prisikėlimo bažnyčiai. Kunigas išsakė viltį, kad, esant palankioms finansinėms sąlygoms, greičiausiai rudenį švęsime įkurtuves, nes planuojama sutvarkyti bažnyčios vidų, liks tik išorės apdaila.

Kiekvienos grupės vadovai atsiskaitė už grupių nuveiktus darbus per 2003 metus, o jų atlikta nemažai. Apie tai liudija atgijusi parapija, ji tarsi įgavo naują kvėpavimą: žymiai padaugėjo tikinčiųjų, lankančių bažnyčią vakarais ir sekmadieniais, žmonės aktyviau įsitraukia į bendruomeninį giedojimą. Veikli jaunimo grupė, Vaikų dienos centras, sriubos valgykloje maitinama iki 70 žmonių, globojamos ir lankomos socialiai remtinos, daugiavaikės šeimos, neįgalieji. Kiekvieną mėnesį leidžiamas parapijos laikraštis „Prisikėlimas“, kuriame atsispindi parapijos gyvenimas. Apie tai galima pasiskaityti ir parapijos interneto puslapyje, kuris periodiškai atnaujinamas. Kiekvieną sekmadienį po Sumos parapijiečiams organizuojami pokalbiai įvairiomis temomis prie arbatos puodelio.

Po agapės pageidaujantieji kartu su klebonu aplankė Paminklinę Prisikėlimo bažnyčią, kur akivaizdžiai įsitikino, koks milžiniškas darbas atliktas per porą metų.

Parapijos aktyvas visų tikinčiųjų vardu nuoširdžiai dėkoja klebonui dekanui kun. Vytautui už jo nuoširdų, pasiaukojamą tiek apaštalinį, tiek administracinį darbą ir linki, kad jaunatviškas entuziazmas, meilė Dievui ir žmonėms niekada neišblėstų.

Birutė VASYLIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija