Atnaujintas 2004 m. sausio 23 d.
Nr. 7
(1210)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Prezidento kelionės po Lietuvą susilaukia prieštaringos reakcijos

Jaunimo judėjimo „Už Prezidentūrą,
dirbančią Lietuvai“ atstovai Kaune
prezidentą Rolandą Paksą pasitiko
su plakatais.
Sauliaus Venckaus (ELTA) nuotrauka

Nepaisydamas Lietuvos merų kreipimosi susilaikyti nuo kelionių po Lietuvą, kuriomis skaldoma tauta, trečiadienį prezidentas Rolandas Paksas lankėsi Kaune. Pirmiausia Vienybės aikštėje sustojusiam Prezidentui Kauno valdžia neparodė dėmesio. Užtat jaunuoliai žibino jau tradicinėmis tapusias žvakeles ir demonstravo plakatus. Kauno savivaldybė sutikti Prezidentą Karo muziejaus sodelyje ir supažindinti jį su Knygnešių sienele delegavo Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pirmąjį pavaduotoją Zenoną Girčį.

Dar prieš atvykstant prezidentui R.Paksui į Vienybės aikštę čia jau lūkuriavo jaunuolių būrelis su žvakėmis ir plakatais. Plakatų turinys skelbė prezidentui R. Paksui gėdą, pranašavo vietą istorijos šiukšlyne ar Lukiškėse.

Prie maždaug penkiolikos jaunuolių būrelio prisijungė ir apie porą dešimčių garbaus amžiaus žmonių. Savo poziciją kai kurie jų išreiškė ne tik žvakelėmis, bet ir tikromis „grabnyčiomis”.

Paskandavę atvykusiam Prezidentui „Gėda!”, „Gėda!”, pensininkai ėmėsi tarpusavio debatų, mat tarp jų buvo ne tik Prezidento priešininkų, bet ir šalininkų. Neretai R. Pakso priešininkų ir šalininkų politiniai argumentai buvo palydimi tarpusavio replikomis. Policijos darbuotojams teko tik prašyti garbingo amžiaus piliečių, debatų dalyvių, nesipykti.

Prie Prezidentūros pastato Kaune, kur trečiadienį su savo patarėjais dirbo prezidentas R. Paksas, taip pat buvo susirinkęs būrelis kauniečių. Vieni jų Prezidentą pasitiko šūksniais „Gėda!”, kiti ramiai laukė tikėdamiesi priėmimo.

Aptarti Kauno plėtros perspektyvų su prezidentu R.Paksu neatvyko nei miesto meras Arvydas Garbaravičius, nei vicemerai Erikas Tamašauskas, Kazys Starkevičius ir Kazimieras Kuzminskas. Prezidentui R.Paksui senosios Prezidentūros kabinete teko pasitikti Miesto plėtros departamento direktorių Povilą Kuprį, Strateginio planavimo skyriaus vedėją Saulių Lukošių ir Komunalinio ūkio skyriaus vedėjo pirmąjį pavaduotoją Z.Girčį.

Tuo tarpu pirmasis vicemeras K.Starkevičius teigė, kad nors merai ragino Prezidentą susilaikyti nuo kelionių po Lietuvą, atsakymo į šį kreipimąsi iki šiol negauta. Be to, apie savo darbo vizitą Prezidentas pranešė „paskutinę minutę” ir nurodė, jog jį turi pasitikti miesto vadovai. Tokie metodai ir toliau priešina Lietuvos visuomenę. „Raginame, kad valstybės vadovas nepriešintų valdžios struktūrų ir neneigtų Seime duotos priesaikos visomis išgalėmis stiprinti Lietuvos nepriklausomybę, - teigė Tėvynės sąjungos frakcijai priklausantis K.Starkevičius. - Raginame Prezidentą priimti ryžtingą sprendimą, kurio dėka ne tik Kaunas, bet ir visa Lietuva toliau žengtų europietiškos integracijos keliu, nutraukiant kylančią valstybės izoliaciją. Mes pasisakome už darną ir bendradarbiavimą. Kol kas matome, jog Prezidentas tik griauna valstybę“.

XXI, ELTA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija