Atnaujintas 2004 m. sausio 28 d.
Nr.8
(1211)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pareigūno garbės ir partizano tautinės savigarbs santykis

„LPKTS mano, kad Lietuvai reikalingas Prezidentas, pripažįstantis krikščioniškosios moralės normas, tautos puoselėjamas vertybes, (...) turintis valstybės vadovo autoritetą ir garbės supratimą“,- rašoma LPKTS valdybos pareiškime.

Panašiai mano ir bemaž 70 Lietuvos šviesuomenės atstovų, intelektualų, pasirašiusių kreipimąsi į Prezidentą. Jie rėmėsi mūsų palengva besikeičiančiai posovietinei visuomenei priimtina vakarietiška garbės samprata: „Jūs turite galimybę išsaugoti Prezidento institucijos autoritetą ir įrodyti, kad Jums brangi Jūsų garbė. Jūs turite teisę pasitraukti iš savo pareigų ir taip apginti savo ir mūsų orumą. Mes prašome Jūsų pasinaudoti šia savo teise“. Šviesuomenė vylėsi, kad valstybės vadovas suvokia garbę taip, kaip ir jie – išsaugojusieji Pirmosios Respublikos metų moralės normas. Deja...


Dėl V.Petkevičiaus knygos „Durnių laivas“

Lietuvos Respublikos
Generaliniam prokurorui
A.Klimavičiui

Esame papiktinti Vytauto Petkevičiaus knygoje „Durnių laivas“ pateikiamais šmeižikiškais prasimanymais apie Lietuvos valstybingumui itin reikšmingus Sausio 13-osios įvykius. Šiame viešai paskleistame spaudinyje autorius šmeižia Lietuvos valstybės atkūrime dalyvavusius asmenis, paniekina mirusių Laisvės gynėjų atminimą. Knygos autorius teigia, esą Sausio 13-osios aukos žuvo nuo Lietuvos savanorių rankų. Bando sudaryti įspūdį, kad Laisvės gynėjai – ne tautos didvyriai, o apkvailintos valstybės lyderių intrigų aukos.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija