Atnaujintas 2004 m. sausio 30 d.
Nr.9
(1212)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Dekano keturiasdešimtmetis

Komunija iš klebono
kun. Sigito Bitkausko rankų

JONAVA. Sausio 25-ąją - reikšminga šventė Jonavoje: dekano klebono kun. Sigito Bitkausko 40-metis. Sumos šv. Mišias aukojo jubiliatas. Gausiai susirinkusiems parapijiečiams klebonas kalbėjo apie Kunigystės sakramentą. „Nepamiršk tavyje esančios malonės dovanos, kuri tau buvo suteikta pranašo ištarme kartu su vyresniųjų rankų uždėjimu“ (1 Tim 4, 14). Šį sakramentą rankų uždėjimu ir specialia malda teikia vyskupas. Kunigystė yra tarnystė, o ne profesija. Šį sakramentą įsteigė Kristus per Paskutinę vakarienę.


Ir vesk mane,
kaip laivą per marias vedi Tu...

Didžiojo Kunigaikščio Kęstučio
motorizuotojo pėstininkų
bataliono kariai koplyčios
šventinimo iškilmėse

...Kaip ištikimiausi sargybiniai, apsisupę baltomis skraistėmis, stovi aplinkui kareivines snieguotos, apšerkšnijusios pušys. Jos jau šitiek metų čia girdėjo kitakalbių komandų, keiksmažodžių, matė daugel uniformų, šautuvų, tankečių, kulkosvaidžių ir kitų ginklų. Tačiau sausio 21 dieną spygliuotomis tvoromis užtvertoje ir saugomoje kareivinių teritorijoje kruopščiai nuvalytais takais pražygiuojančių karių buvo visai kita, nekasdienė, šventiška nuotaika...


Plečia veiklos apimtį

Marijampolė. Sausio 25-ąją į posėdį rinkosi Šv. arkangelo Mykolo parapijos neseniai įsteigtos pastoracinės tarybos nariai. Bendrai maldai darbo pradžioje pakvietė ir posėdžiui pirmininkavo klebonas kun. Stasys Puidokas, MIC.

Katechetikos sekcijos vadove išrinkta mokytoja Dalia Vičkočkaitė. Svarstyta, kaip nariai rengs vaikus Pirmajai Komunijai. Parengta atitinkama užsiėmimų programa, kuri artimiausiu metu bus padauginta ir išdalyta katechetams. Klebonas siūlė kreipti dėmesį į tai, kad katechizuojamieji sekmadieniais dalyvautų šv. Mišiose. Parapijos katechetai Danutė Stankevičienė, s. Onutė Rėklaitytė, Kristina Karpavičiūtė dirbs su keliomis grupėmis. Kitas grupes kaimo mokyklose rengs tikybos mokytojai ne pamokų metu. Sudarytos 24 grupės ir šešios grupės kaimuose. Pabrėžta, kad šiai sekcijai teks itin daug padirbėti.


Maldos už krikščionių vienybę

Klaipėda. Sausio 25-osios vakarą Klaipėdos Kristaus Karaliaus bažnyčioje vyko baigiamasis maldų už krikščionių vienybę akordas. Telšių vyskupas Jonas Boruta, SJ, aukojo šv. Mišias, kurių metu meldė vienybės. Pamokslą sakė kunigas dr. Arvydas Ramonas. Pamokslininkas atkreipė dėmesį į gyvenimo vertybes ir klausė, ar krikščioniška vertybė gali būti ir bendražmogiška vertybe? Didele problema tampa tai, kad žmogus nebetiki Dievu, bet pragarą išpažįsta. Pragaras, anot pamokslininko, - gyvenimas be Dievo. „Istorija paliko Aušvicą, Hitlerį, Staliną – tai bandymas kurti pasaulį be Dievo“, – sakė kun. dr. A.Ramonas. Modernaus gyvenimo krizė – žmogus tapo sau dievu ir gyvena, lyg Jo nebūtų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija