Atnaujintas 2004 m. sausio 30 d.
Nr.9
(1212)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kaip KGB verbavo

Išklausęs prezidento Rolando Pakso atsakymus į per televiziją jam užduotus klausimus, ar jo neverbavo saugumo agentai, kai jis mokėsi aviacijos mokykloje skraidymo technikos, jis į tai atsakė ironiška šypsena. Aš supratau, kad tai netiesa. Pats dar prisimenu, kaip mane KGB verbavo.


Buvo juokinga, darosi pavojinga

Grįžęs iš Kauno sausio 17 dieną vykusios Lietuvos krikščioniškosios demokratijos partijos Kauno skyriaus konferencijos, per televizijos laidą žiūrėjau Prezidento apsilankymą Ukmergėje. Pasijutau kaip 1991 m. sausio 13 d. naktį. Mačiau, kaip šustauskinio tipo banditėliai atiminėjo iš jaunimo žvakutes, juos stumdė, apkumščiavo. Tai man priminė dar prieš 1989 metus matytą vaizdą Alksnėnų bažnyčios šventoriuje, kur iš Vilkaviškio atvykę KGB agentai atidarinėjo moterų rankines, šv. Mišių metu grubiai brovėsi iki pat altoriaus. Prezidento šalininkų veiksmai jau nejuokingi. Tai jau peržengia bet kokio padorumo ribas. Todėl buvo visiškai pateisinami veiksmai tų parlamentarų, kurie neseniai, sausio 13-ąją, paliko Seimo posėdžių salę Prezidento kalbos metu. Jie nepaniekino Sausio 13-osios aukų atminimo, nes sugrįžo į salę ir toliau kalbėjo joje.


Kauno pamoka kartojama šalies mastu

Seimui teko neįprastas ir iki šiol niekada neiškilęs poreikis skubiai imtis apkaltų. Ne vienos – dviejų. To dar nėra buvę. Belikus keturiems mėnesiams iki įsiliejimo į saugios gerovės sistemas, vietoje pradėtų ir sėkmingai tęsiamų teisėkūros darbų, reikia imtis apkaltų. O šalį purto išprovokuoti neramumai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija