Atnaujintas 2004 m. kovo 5 d.
Nr.19
(1222)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Ištikimas draugas

Publikacija apie žurnalisto R.Jurgelaičio „susidomėjimą“ vaikų laikraštėliu „Kregždutė“ privertė susimąstyti: kur mes gyvename? Nepriklausomoje Lietuvoje ar dar vis vyresniojo brolio „globoje“? Kas formuoja mūsų jaunosios kartos sąmonę – marksistiniai ideologai ar valstybę mylintys žmonės ir besirūpinantys jos gerove, šviesesne ateitimi?

Mano mažoji vaikaitė skaito „Kregždutę“, nuoširdžiai priima vaikiškus moksleivių sukurtus eilėraštukus, pasakas bei kitų žanrų kūrinėlius, kurie ugdo mažųjų gėrio, grožio ir meilės jausmus. Laikraštėlyje randama galvosūkių, mįslių, paprastų valgių receptų ir kt. Su malonumu peržiūriu šį laikraštuką ir aš pati. Jame randu tik tai, kas ugdo mūsų vaikų ir jaunimo pilietiškumą, meilę Dievui, tėvynei, pagarbą žmogui ir gamtai, gražius, pagarbius tarpusavio santykius. Labai gaila, kad liko tik vienas šio pobūdžio leidinėlis. „Valančiukas“ jau nebeleidžiamas.

Norisi paklausti „Kauno dienos“ žurnalisto R.Jurgelaičio, kuo jam užkliuvo „Kregždutė“? Kodėl papylė tiek daug melagingų svaičiojimų apie jos leidėjus? Mano supratimu, viršūnę pasiekė teiginiu, kad „Kregždutė“ pardavinėjama pamokų metu. Visi puikiai žino, kad taip nedaroma. Žurnalistas jaudinasi dėl uodo, o nekreipia dėmesio į dramblį – kad į mokyklas patenka narkotikai, pornografiniai leidiniai ir kt. Noriai paliekamos darže piktžolės, o raunami jauni, gležni gėrio, doros, sąžiningumo daigeliai. Ar tokia žurnalisto paskirtis?

Jei dar dirbčiau mokykloje, mielai naudočiausi „Kregždute“ kaip pagalbine priemone pamokose, ypač dėstydama lietuvių literatūrą žemesnėse klasėse, taip pat popamokinėje veikloje. Šis laikraštėlis – geras pagalbininkas ir draugas ne tik mokiniams, bet ir mokytojams.

Gamta nemėgsta tuštumos. Jei mokiniams nebus suteikiamos galimybės savyje ugdyti gėrio, grožio, meilės jausmus, šių vietoje išsikeros neapykanta, melas, prievarta. Argi šito nesupranta R.Jurgelaitis ir Švietimo bei ugdymo skyriaus vedėjas A.Bagdonas, atrodo, dar vis tebegyvenantys marksistinės ideologijos liekanomis. Jau seniai buvo laikas apsivalyti nuo jų.

Danutė URBONIENĖ,
mokytoja pensininkė

Marijampolė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija