Atnaujintas 2004 m. kovo 10 d.
Nr.20
(1223)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pristatė įdomiausias nuotraukas

Alfredas Pliadis
Valentino Vaičekausko
(ELTA) nuotrauka

Vilniaus sportininkų namuose atidaryta fotografo Alfredo Pliadžio darbų paroda, pavadinta „Darau ką moku“. Joje - įdomiausi per daugiau nei du dešimtmečius „pagauti“ kadrai iš įvairių sporto varžybų.

Nuo 1998 metų Krašto apsaugos ministerijoje fotografu dirbantis A.Pliadis net 16 metų atidavė Lietuvos televizijai, kur dirbo vyriausiuoju režisieriumi ir sporto redakcijos vadovu, tačiau visą tą laiką nesiskyrė su fotoaparatu. Beje, į fotografijos paslaptis jis ėmė gilintis gana atsitiktinai, kai laikinai negalėjo sportuoti. Šiuo metu jo fotografijos iš sporto renginių pasirodo įvairiuose šalies dienraščiuose ir žurnaluose, o fotografas rengiasi vykti į Atėnų olimpines žaidynes.

Pasak fotografijos kritiko Skirmanto Valiulio, A. Pliadžio fotografijose jaučiamas polinkis į vaizdo grožį, netgi romantiškumą. Pats fotografas pabrėžia, kad į savo darbus žiūri kaip į hobį ir yra laimingas galėdamas jį realizuoti.

Maždaug 40-yje A. Pliadžio fotografijų – daug ryškiausių Lietuvos sporto žvaigždžių, užfiksuotų ir savo triumfo akimirkomis, ir laisvalaikiu.

Su pirmosios personalinės parodos, kurią parengti padėjo Vilniaus sporto istorijos muziejaus darbuotojai, atidarymu A. Pliadį pasveikino Lietuvos tautinio olimpinio komiteto vadovai, KAM atstovai, draugai ir kolegos, palinkėję, kad ji būtų ne paskutinė.

Pagal Eltą

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija