Atnaujintas 2004 m. kovo 19 d.
Nr.22
(1225)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Puolė ant kaklo
ir pabučiavo“ (Lk 15, 20)

Visi ketvirtojo Gavėnios sekmadienio skaitiniai pasižymi optimizmu ir džiaugsmu.

Mozei mirus, jo įpėdiniu tampa Jozuė. Viešpats jam kalbėjo apie Egipto vergovės pabaigą, nes žydai, pagaliau įžengę į Kanaano pažado žemę (XIII a. prieš Kristų pabaigoje), džiaugsmingai šventė pirmąją Paschą (Velykas) ir valgė pažado žemės derliaus patiekalus.

Antrojo laiško korintiečiams autorius šv. Paulius prabyla apie nuostabų pasikeitimą Kristuje. Kai žmonės susitaiko su Dievu, jie tampa naujais Jo meilės kūriniais (plg. 2 Kor 5, 17 – 21). Tačiau, kad tikintieji galėtų nuolat panašėti į savo Mokytoją, jie kasdien (inspiruojami dieviškos malonės) stengiasi vis labiau gyventi Kristaus mokymu ir sekti Jo asmeniniu pavyzdžiu, idant juose kuo mažiau pasireikštų jų klastingo egocentrizmo veikimas.


Televizijos tiltas su Vatikanu

Popiežius kvietė universitetus išsaugoti Europos krikščioniškosios kultūros paveldą

Vilniaus Šv. Jonų bažnyčioje
su Vatikanu ir Europos
miestais sujungė TV tiltas

Tiesioginis televizijos tiltas „Kristus - Europos Viltis” šeštadienį sujungė Vatikaną ir dešimt į Europos Sąjungą besijungiančių valstybių, tarp jų ir Lietuvą. Teletiltą tiesiogiai transliavo Lietuvos televizijos antroji programa. Europos universitetų dienai bei naujų šalių įstojimui į ES skirtame renginyje iš Vatikano studijos jungėsi Šventasis Tėvas.

Vilniaus universiteto Šv. Jonų bažnyčioje įsikūrusioje televizijos studijoje dalyvavo Vilniaus arkivyskupas metropolitas kardinolas Audrys Juozas Bačkis ir Vyriausybės kanclerio pavaduotojas Europos Sąjungos reikalams Petras Auštrevičius.


Įsimintinas susitikimas

Tarp renginio dalyvių (iš kairės) -
kun. Tomas Karklys, vyskupas
Eugenijus Bartulis, kan. Juozas
Gražulis, kun. Artūras Kazlauskas
ir aktorius Egidijus Stancikas

Įdomus renginys Kovo 11-osios išvakarėse vyko Kauno menininkų namuose. Tai buvo Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai skirtas vakaras, kuriame dalyvavo Lietuvos kariuomenės ordinaras Šiaulių vyskupas Eugenijus Bartulis, vyriausiasis kariuomenės kapelionas kan. Juozas Gražulis, kun. Artūras Kazlauskas, Kauno Šv. arkangelo Mykolo (Įgulos) bažnyčios rektorius kun. Tomas Karklys. Vakaro vedėja aktorė Inesa Paliulytė pristatė svečius gausiai susirinkusiai Kauno visuomenei. Kauno styginių kvartetas visus šiltai nuteikė pagrojęs J.Naujalio „Svajonę”. I.Paliulytė, pradėjusi kalbą apie laisvę ir nepriklausomybę, pabrėžė, kad susitikime nebus ilgų kalbų apie patriotizmą, kovą už laisvę, nes tai visiems girdėta. Bus kalbama apie dvasingumą, jo tiesioginį ryšį su žmogumi, taip būtiną, kad sykiu su atgauta laisve atgimtų ir žmogaus dvasia. Juk tai bene svarbiausias „maistas“ mūsų jauniems kariams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija