Atnaujintas 2004 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1227)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Taškuoti, kregžduoti, strazdanoti

Senoliai pasakoja, kad tiems nedorėliams, kurie išbadė kregždučių lizdą, veidas, nosis visam gyvenimui lieka taškuoti, kregžduoti, strazdanoti. Visi žmonės matys jų suterliotą veidą, bodėsis sakydami, kad kažkur jie blogai pasielgė.

O kaipgi tie, kurie dabar tą vienintelį Lietuvoje katalikišką vaikų laikraštuką taip užsipuolė primesdami nebūtus dalykus? Jaunieji skaitytojai susirūpinę klausia, kodėl jų mylimai „Kregždutei“ trukdoma.

Matyt, siekiama toliau – užkliūva ir „XXI amžius“, ir „Kregždutė“. Tas, kas šaukia tautą į dorą, sąžinę, tiesą, šviesą, meilę (ir tai stengiasi įgyvendinti vaikų ir suaugusių sielose), – jiems krislas (ar dar daugiau – rąstas) akyse. Visa tai murzinai sukurpta, prinarpliota „Kauno dienoje“, ir tai yra garbingumo, žurnalistų etikos pažeidimas.

„XXI amžius“ ir „Kregždutė“ yra tie leidiniai, kurie nepretenduoja į kažkokių pasaulio supermenų vietą. Turi savo dorąją, tikinčiųjų tiesos poziciją, jos laikosi ir laikysis. Svarbiausia – mano, kad gyvybingo dvasinio prado šiandien tautai labai trūksta. Todėl imasi sunkios, didžiulės misijos įdiegti, įkūnyti tą pradą. Gal ne visada tinkamai pavyksta tai padaryti. Bet yra nuoširdus noras ir siekimas. Nieko neišsigalvojama, nieko neprimetama, rašoma pasitelkus ES, Vakarų valstybių pavyzdžiu.

Šie leidiniai („XXI amžius“ ir „Kregždutė“) ir leidžiami per tikrus kryžiaus kelius. Mes, šių laikraščių skaitytojai ir platintojai, esame labai įžeisti ir įskaudinti tokio nedraugiško poelgio, to niekada nelaukėme.

Jei Dievas mums nenustos padėjęs, nepaisant visokiausių kliūčių, mes išliksime gyvi, nenustosime kvėpavę. Kviečiame su mumis bendradarbiauti, kuo galima paremti šiuos leidinius.

Jonas KIRLYS

Garliava, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija