Atnaujintas 2004 m. kovo 26 d.
Nr.24
(1227)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Skraidyk toliau

Žemiškas pasaulis kupinas pagundų. Ateistinis režimas vertė atsisakyti tikėjimo, o dabar žmogus viliojamas tariamai laisvu, be rūpesčių gyvenimu, jusliniais malonumais ar paprasčiausiai įsukamas darbų bei pramogų karuselę ir neturi kada pamąstyti apie amžinuosius dalykus.

Lietuvoje daugybė žmonių, kurie be galo nusivylę, keiksnoja ne tik valdžią, Bažnyčią, bet ir Dievą, jaučiasi visų apleisti ir pamiršti. Paraginti juos atsigręžti į Tą, kuris teikia tikrąją viltį, pasirodo, be galo sunku. Pasauliui šiandien labiausiai reikia tikrai didelių žmonių – šventų vyrų ir moterų. Deja, tik retas žmogus yra tas, kas privalo būti – nuolat tobulėjanti asmenybė.

„Kregždutė“ yra labai mėgstamas laikraštėlis. Kiek čia tyro džiaugsmo, nuoširdaus, gero, gražaus pamokymo, kiek daug įdomių, kilnių pavyzdžių, kurie skatina būti gerais, dorais, draugiškais, darbščiais, mylėti Dievą, tėvynę. Jeigu moksleiviai skaitytų, prenumeruotų „Kregždutę“, mokyklose sumažėtų negerovių, blogo elgesio. „Kregždutėje“, pavyzdžiui, rašoma apie Užgavėnių papročius, kaip pasidaryti atviruką, yra galvosūkių, močiutės receptų, eilėraščių. Šis kuklus laikraštėlis vaikams skelbia Dievo ir tėvynės meilę, pagarbą tėvams, mokytojams, užuojautą nelaimingiesiems. Daugeliui sovietinių pedagogų įkaltas į galvą mokslinis ateizmas ir neapykanta „juodaskverniams“. Nemažai abiturientų nieko nežino apie svarbiausius Lietuvos istorijos įvykius, nieko negirdėjo apie iškiliausius Lietuvos švietėjus vyskupus A.Baranauską, M.Valančių ir kt.

Prieškario Lietuvoje Švietimo ministerija rekomenduodavo moksleiviams skaityti jiems skirtus tada ėjusius leidinius „Žiburėlį“, „Šaltinėlį“, „Kregždutę“, „Žvaigždutę“, girdavo mokytojus, kad jie ragina moksleivius skaityti tokią spaudą. Sunku patikėti, kad šiandien vieninteliam Lietuvos savaitraščiui moksleiviams – „Kregždutei“ užtrenkiamos mokyklų durys, ją platinti – nusikaltimas. Atėjo naujas lietuviškos spaudos draudimo metas mūsų tėvynėje Lietuvoje?

Todėl, mieloji „Kregždute“, nepalik mūsų, skraidyk po Suvalkijos ir visos Lietuvos sodybas ir mokyklas, nes visi turime suprasti, kad šis laikraštukas turi auklėti mūsų vaikus bei vaikaičius didžia meile Dievui, tėvynei bei artimui.

M.TARESEVIČIENĖ

Slavikai, Šakių rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija