Atnaujintas 2004 m. kovo 31 d.
Nr.25
(1228)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Meteoru sušvitęs

Devintos klasės mokiniai skaito
Mindaugo Tomonio eiles

Panevėžio Kazimiero Paltaroko vidurinės mokyklos mokiniai ir mokytojai vasarį dalyvavo atviroje istorijos pamokoje. Istorijos mokytojas Antanas Vaičekonis papasakojo apie pasipriešinimo sovietinei santvarkai dalyvį chemiką, poetą, mąstytoją Mindaugą Tomonį“.

Mindaugas Tomonis gimė 1940 m. rugpjūčio 28 d. Vilniuje. Jo seneliai žuvo tremtyje. Tėvas – Stasys Tomonis dirbo Vilniaus universiteto Teisės fakultete dėstytoju, vėliau redakcijoje, po to 40 metų - bibliografu M.Mažvydo bibliotekoje.


Subūrė pomėgis dainai ir muzikai

Šukionių kaimo kapela

Dvejus metus iš eilės Lenkijos Čevo mieste vyko tarptautinis šeimos kapelų festivalis. Abu kartus Biržų rajono Šukionių kaimo kapela tapo jo prizininke. Šis saviveiklinis kolektyvas savo programą parodė Bauskės (Latvija) lietuvių bendruomenei. Šukionių muzikantams ne kartą teko išeiti į Vilniaus sceną. Nėra tokio Biržų rajono kaimo ar gyvenvietės, kurių gyventojai nežinotų šio krašto unikalaus meno kolektyvo. Per metus jo nariai surengia beveik 90 koncertų.

Kaimo kapelos siela – jos vadovė Vidutė Vitkauskienė, savamokslius muzikantus subūrusi į darnų kolektyvą. Be to, moteris moka groti gitara. Dievas ją apdovanojo puikiu balsu. Vidutė – pagrindinė kapelos dainininkė.


Paskaita apie arkivyskupą

Dr. Aldona Vasiliauskienė
Kučgalio Šventojo Rašto
grupės dalyviams skaito
paskaitą apie arkivyskupą

Papilio ir Kvetkų parapijose (Biržų r.) veikia Šventojo Rašto studijų grupės. Kovo 11 dieną, minint Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, į Kučgalio Šventojo Rašto studijų grupės užsiėmimą, klebono Virgilijaus Liuimos paprašyta, iš Vilniaus atvyko istorikė dr. Aldona Vasiliauskienė. Grupės dalyvius ir klausytojus ji supažindino su arkivyskupo Mečislovo Reinio gyvenimu, jo svarbiausiais darbais, kalbėjo apie kančias ir jo mirtį Vladimiro kalėjime bei darbus įamžinant arkivyskupo atminimą nepriklausomybę atgavusioje Lietuvoje.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija