Atnaujintas 2004 gegužės 7 d.
Nr.35
(1238)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Linksmais balseliais skambėjo
vaikų velykėlės

Utena. „Bažnyčia yra ne vien senos močiutės su rožiniu rankose, bet ir jauni aktyvūs žmonės, gyvenantys ir besidžiaugiantys Dievo malone“, - šiuos Utenos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčios klebono kun. Sauliaus Kalvaičio žodžius nuotaikingu Atvelykio koncertu įrodė katalikiška jaunimo organizacija „Tikėjimas ir meilė“, po sekmadienio jaunimo Mišių sukvietusi gausų būrį vaikų ir jaunimo į Utenos kolegijos Sveikatos priežiūros ir socialinės rūpybos fakulteto salę.

Gausiai susirinkusiems miestelėnams ir katalikiškajai bendruomenei pasaką apie šarką vagilę ir zuikių margučius suvaidino „Žiburio“ pradinės mokyklos jaunieji artistai. Nuoširdžiais plojimais sutiktas sesers ir brolio Ievos ir Karolio Didžiokų duetas, dovanojęs skambių pavasariškų dainų pynę. Lengvai ir plastiškai šoko Krašuonos pagrindinės mokyklos šokėjos, susibūrusios į modernaus šokio kolektyvą „Stela“. Utenos pagrindinės mokyklos šokėjos sukosi kantri stiliaus ritmu, žavėdamos gera nuotaika ir jaunatvišku džiugesiu. Žiūrovai plojimų negailėjo Utenos muzikos mokyklos vaikų popchorui „Žiogas“. Kolektyvo vadovė Lina Jurkaitienė sukvietė į jį daugybę muzikalių vaikų - nuo pačių mažiausių iki paauglių.

Po koncerto bažnyčios klebonas kun. S.Kalvaitis padėkojo visiems renginio dalyviams bei kolektyvų vadovams, o Velykė pakvietė į kiemą margučių ridenti ir pavasario saule pasidžiaugti. Jaunimo katalikiškos organizacijos prezidentė Jūratė Stukaitė, kalbėdama apie renginį, negailėjo gerų žodžių vaikų velykėlių koncerte dalyvavusių kolektyvų vadovams Linai Jurkaitienei, Editai Kutkienei, Elenai Pauliukevičiūtei, Nemirai Tranauskienei bei visiems jauniesiems atlikėjams.

Rūta JONUŠKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija