Atnaujintas 2004 gegužės 7 d.
Nr.35
(1238)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Trys chorai bažnyčioje

Baisogala. Balandžio 24 dieną Švč. Trejybės bažnyčioje vyko sakralinės ir pasaulietinės muzikos chorų pasirodymas. Gražiais dainingais balsais tą šeštadienio popietę susirinkusius baisogaliečius džiugino Kelmės, Pakruojo ir Baisogalos kultūros centrų mišrūs chorai.

Koncerto pradžioje atvykusius į šventovę svečius ir savus choristus pasveikino Baisogalos parapijos klebonas kun. Tomas Kedušis. Jis pasidžiaugė, kad po nesenai vykusio Kauno valstybinio choro pasirodymo ir vėl mūsų bažnyčioje skambės chorinės dainos mylėtojų balsai. „Labai gražu, kad vyksta tokie renginiai. Linkiu choristams geriausios sėkmės, džiuginant Baisogalos žmones savo dainingais balsais“, – baigė klebonas. Chorus, jų vadovus, solistus ir dirigentus dalyviams pristatė Baisogalos kultūros namų direktorė V.Kaščionienė ir Z. Čelkevičius.

Pirmiausia visų kolektyvų jungtinis choras atliko J.Dambrausko giesmę „Malda už tėvynę”. Dirigavo pakruojietė Larisa Šiaulienė. Po to dainavo Kelmės kultūros centro mišrus choras (vadovai Dalia Miklovienė ir Algis Krutkevičius, koncertmeisteris A.Šurka). Jų choras gyvuoja jau 35-eri metai. Jie atliko J.Naujalio ir Maironio dainą „Už Raseinių, ant Dubysos”, Everto Taubės „Noktiurną”, bažnytinę giesmę „Šv.Cecilijai, chorų globėjai”, Z.Virkšo ir S.Gedos „Tėviškę”.

Mišrus pakruojiečių choras „Olainis” gyvuoja daugiau kaip 20 metų. Dabar jam vadovauja Larisa Šiaulienė ir Zenonas Ragulskis. Choras pagiedojo giesmę „Ateik, Šventoji Dvasia”, V.A.Mocarto „Ave verum”, K.Kavecko „Susitikt tave norėčiau vėlei” ir latvių kompozitoriaus R.Paulo dainą „Tėviškės keliais”. Akompanavo Vitalija Chrapočienė.

Baisogalos kultūros centro mišriam chorui tik šešeri metai. Jam vadovauja ir diriguoja Vladas Skuja. Baisogaliečiai atliko J.Hendelio „Samsonas nugalėtas“ iš oratorijos „Samsonas”, G.L.Klure giesmę „Kyrie”. Ypač patiko klausytojams Č.Sasnausko daina „Karvelėli mėlynasis”, kurios solo partiją atliko balsingasis R.Juzukonis. Jis dainavo ir Ūdrio ariją, pritariant chorui, iš V.Klovos operos „Pilėnai”. Pabaigoje choras sugiedojo J.Hendelio „Aleliuja” iš oratorijos „Mesijas”. Chorui akompanavo Vita Šarauskaitė ir Jurgita Kalašinskaitė.

Koncerto pabaigoje visi choristai, diriguojami Z.Ragulskio, padainavo Maironio „Lietuva brangi”, o žiūrovams gausiai plojant, dar ir „Ilgiausių metų”.

Po koncerto Baisogalos seniūnas R.Kalvaitis pasveikino choristus, jų vadovus, dirigentus ir solistus, o taip pat ir visus dalyvius, įteikė svečių atstovams seniūnijos padėkos raštus ir kompozitoriaus V.Malinausko ,,Padėkos giesmės Viešpačiui” rinkinius, taip pat dailininkės G.Butkevičienės suvenyrus.

Stanislovas GENTVILAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija