Atnaujintas 2004 gegužės 12 d.
Nr.36
(1239)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Koncertuoja „Aukštaitija“

Švenčionių kultūros centro
dainų ir šokių ansamblis
„Aukštaitija“

Švenčionių kultūros centro dainų ir šokių ansamblį „Aukštaitija“ sudaro choras, choreografinė grupė ir liaudies muzikos instrumentų orkestras. Kolektyvo repertuare – profesionalūs lietuvių kompozitorių kūriniai, harmonizuotos liaudies dainos bei instrumentinė muzika. Ansamblio kūrybinėje veikloje dalyvauja kultūros darbuotojai, medikai, pedagogai ir moksleiviai, kuriuos į vientisą kolektyvą subūrė meilė dainai, šokiui ir muzikai. „Aukštaitija“ su koncertais yra aplankiusi ne vieną užsienio šalį.

Kolektyvo choro vadovė Virginija Indriūnienė „XXI amžiui“ pasakojo, jog viešint Italijoje teko pasirodyti kaimeliuose kalnuose. Iš pradžių italai neįsivaizdavo, kuo gali juos nustebinti lietuviai Apeninų pusiasalyje. Tačiau, pamatę svečių pirmąjį koncertą, jie buvo sužavėti mūsų tautiečių pasirodymu. Kiekvieną dieną daugėjo lietuviško meno gerbėjų, italai net reklamavo „Aukštaitiją“ , prašydavo pakartoti ansamblio atliekamų dainų ar šokių. Iš įvairių pusių žiūrovai vartė klumpes, tačiau jie niekaip negalėjo suprasti, kaip į medį įkišus koją galima šokti.

Prieš kelionę į Italiją švenčioniškiai koncertavoVengrijoje. Tada buvo labai karšta. Giongišo mieste oro temperatūra siekė 40 laipsnių, tačiau ansambliečiai šoko, grojo, dainavo vilkėdami tautinius drabužius. Kasdien jie surengdavo mažiausiai po du tris koncertus. Pasirodymai vykdavo aikštelėse po atviru dangumi. Pasižiūrėti lietuviškos programos žiūrovų ateidavo gausiai. „Gyvenimo sąlygos, palyginti abi šalis, geresnės buvo Italijoje“, – prisiminusi viešnagę šiuose kraštuose sakė V. Indriūnienė.

Gegužės 14-ąją „Aukštaitija“ rengiasi pažymėti savo veiklos 25-erių metų sukaktį. Kolektyvas šiam jubiliejui yra parengęs atnaujintą dviejų dalių programą. Koncerto metu bus prisiminti buvę ansamblio dalyviai ir padėkota dabartiniams artistams, kurie, negailėdami savo laisvalaikio, populiarina lietuvių meną.

Bronius VERTELKA

Švenčionys

Ansamblio archyvo nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija