Atnaujintas 2004 gegužės 19 d.
Nr.38
(1241)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Minčių vakaras“: santaka ir tiltai

Kauno kunigų seminarijai – 140

Džiuljeta Kulvietienė

Poezijos spektaklyje –
trečiojo kurso klierikas
Antanas Urbanavičius

Šie metai Kauno kunigų seminarijai – jubiliejiniai. Sukanka 140 metų, kai iš Varnių į Kauną buvo perkelta Žemaičių kunigų seminarija.

Praėjusį penktadienį, kai dauguma mokyklų šventė paskutinio skambučio šventę ar kitaip minėjo artėjančią mokslo metų pabaigą, Kauno kunigų seminarijos klierikai rinkosi į šventovę – Šv. Jurgio bažnyčią, kurioje prieš 140 metų tuometiniai klierikai pirmą kartą meldėsi ir dėkojo Viešpačiui už pašaukimą, su kuriuo ėjo visą likusį gyvenimą.

„Tebus šio „Minčių vakaro“ mintys tik mažos nuotrupos, kurios liks kiekvieno iš mūsų pašaukimuose, nes viskas prasideda mintimi. Minties dėka mes ateiname į pasaulį. Aukštesniojo minties dėka paliekame šią žemę. Mintis lydi mus per visą gyvenimą tarsi angelas sargas. Minties dėka mes būname stiprūs ir su mintimi palūžtame“, – sakė Kauno kunigų seminarijos rektorius kun. Aurelijus Žukauskas, dėkodamas susirinkusiesiems ir kviesdamas, išgirsti, ką Dievas kalba mums ir į mus.


Pagerbė knygnešius

Gegužės 7 dieną Kaune, Knygnešių sodelyje, vyko iškilmingas spaudos atgavimo šimtmečio minėjimas. Renginį režisavo ir jam vadovavo aktorius Petras Venslovas, talkino aktorės Sandra Daukšaitė ir Inesa Paliulytė. Šventėje dalyvavo populiarūs Kauno chorai – Šv.Pranciškaus Ksavero (jėzuitų) bažnyčios (vad. Algimantas Mišeikis), Kauno miesto tremtinių choras „Ilgesys“ (vad. Gintė Plerpaitė), Laisvės kovų dainos choras (vad. Antanas Padleckis), ansamblis „Ainiai“ (vad. Jonas Urbonas), pučiamųjų instrumentų orkestras „Ąžuolynas“ (vad. Vytautas Ramančiūnas), dainavo solistai Danielius Sadauskas ir Danielius Vėbra, koncertavo KTU dainų ir šokių ansamblis „Nemunas“, VDU folkloro ansamblis, folkloro ansambliai „Kupolė“ ir „Verpeta“, „Ąžuolo“ vidurinės mokyklos ansamblis „Gilė“ ir kiti meniniai kolektyvai.


„Lietuvos Caritas“ centre lankėsi Bundestago deputatai

Balandžio 19 dieną „Lietuvos Caritas“ centre Kaune lankėsi Vokietijos parlamento deputatės Marga Elser, Gabriele Fograscher, referentas dr. Sven Berger ir Vokietijos ambasados Vilniuje policijos atašė Rudiger Richter. Svečiai domėjosi „Lietuvos Caritas“ vykdomu projektu „Pagalba prekybos žmonėmis ir prostitucijos aukoms“. Projekte teikiama sielovadinė, psichologinė, socialinė, teisinė ir medžiaginė pagalba tiek iš Vakarų šalių deportuotoms, tiek Lietuvoje į prostitucijos tinklą patekusioms ir gyvenimo būdą pakeisti norinčioms moterims. Šią „Caritas“ organizuojamą pagalbos veiklą didžiąja dalimi finansuoja Vokietijos katalikų solidarumo akcija „Renovabis“, taip pat remia LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Kauno miesto savivaldybė. Per trejus „Lietuvos Caritas“ projekto veiklos metus įvairi pagalba buvo suteikta 140 moterų ir jų vaikams.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija