Atnaujintas 2004 gegužės 19 d.
Nr.38
(1241)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Lietuvos Caritas“ centre lankėsi Bundestago deputatai

Balandžio 19 dieną „Lietuvos Caritas“ centre Kaune lankėsi Vokietijos parlamento deputatės Marga Elser, Gabriele Fograscher, referentas dr. Sven Berger ir Vokietijos ambasados Vilniuje policijos atašė Rudiger Richter. Svečiai domėjosi „Lietuvos Caritas“ vykdomu projektu „Pagalba prekybos žmonėmis ir prostitucijos aukoms“. Projekte teikiama sielovadinė, psichologinė, socialinė, teisinė ir medžiaginė pagalba tiek iš Vakarų šalių deportuotoms, tiek Lietuvoje į prostitucijos tinklą patekusioms ir gyvenimo būdą pakeisti norinčioms moterims. Šią „Caritas“ organizuojamą pagalbos veiklą didžiąja dalimi finansuoja Vokietijos katalikų solidarumo akcija „Renovabis“, taip pat remia LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija bei Kauno miesto savivaldybė. Per trejus „Lietuvos Caritas“ projekto veiklos metus įvairi pagalba buvo suteikta 140 moterų ir jų vaikams.

Labai aukštai įvertinę Vokietijos krikščioniškų nevyriausybinių organizacijų ir valstybės struktūrų teikiamą paramą prekybos moterimis aukų teisinei apsaugai ir socialinei reabilitacijai, „Lietuvos Caritas“ direktorius kun. Robertas Grigas ir „Caritas“ projekto vadovės Kristina Mišinienė, Jūratė Jazukevičiūtė su vokiečių parlamentarais aptarė glaudesnio Lietuvos ir Vokietijos nevyriausybinių organizacijų bei valstybės institucijų bendradarbiavimo galimybes ir konkrečius pasiūlymus.

Vokietijos kriminalinės policijos duomenimis, komerciniam seksualiniam išnaudojimui kasmet daugiausia moterų (apie tūkstantį) iš Lietuvos išvežama būtent į Vokietiją.

„Lietuvos Caritas“ inf.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija