Atnaujintas 2004 gegužės 19 d.
Nr.38
(1241)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Apie įvykius Lietuvoje

Artėjanti prezidento rinkimų kampanija stato senus pagrindinius dalykus naujoje ryškioje šviesoje. Koncentruota kagėbyno ataka prieš Vytautą Landsbergį nėra tik eilinis puolimas prieš nepatinkantį ar labai neparankų asmenį.

Prisiminkim, kaip žlugo „Vadimo“ akcija prieš Lietuvos narystę NATO. Prisiminkim V. Uspaskich žlugusią akciją sugriauti Lietuvos parlamentinę daugiapartinę sistemą populistinio mulkinimo referendumu. Tai buvo planas įvesti tariamai „nepartinio“, dideliais pinigais atvedamo ir teroru valdomo Seimo, o iš tikrųjų – jo mafijinių bosų valdžią.

Tolesni Rusijos planai įsigalėti Lietuvoje per Rolandą Paksą taip pat žlugo, tai ištraukiamos vėl senos kortos – jau pripažįstantis savo „partiją“ V. Uspaskich ir žinomų ryšių savininkė „Šatrija“, pati pasirinkusi šį slapyvardį.

Taip vyksta spektaklis, kam nors gal ir juokingas, o apskritai koktus. Lietuvos visuomenė turi būti pasirengusi brutaliausioms „politinėms“ propagandinėms akcijoms, persunktoms šmeižto ir provokacijų, toli pranokstančioms 2000 m. ir 2002 metų rinkimų kampanijas. Sutinkantieji iš to uždirbti rusiškų pinigų prisiima nenykstančią moralinę kaltę. Klysta ir tie, kurie projektuoja balto ir juodo, teisybės ir melo mišinius kaip būsimos Lietuvos pagrindą.

Vytautas Landsbergis

Erfurtas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija