Atnaujintas 2004 gegužės 19 d.
Nr.38
(1241)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Vienvaldystė: planai ir tikrovė

Jau keleri metai, kai Rusijos žiniasklaidoje prezidentas Vladimiras Putinas vaizduojamas kaip supermenas. Pilasi liaupsės, jog Rusijai labai pasisekė su tokiu prezidentu, jis lyginamas su imperatoriumi pasiskelbusiu Petru Pirmuoju. Pasirodė daugybė knygų ir knygelių, netgi skirtų vaikams, kuriose V.Putinas vaizduojamas kaip visokių dorybių įsikūnijimas nuo pat ankstyvos vaikystės. Tokie „kūriniai“ primena Volodios Uljanovo (Lenino) ar Leonido Brežnevo vaikystės aprašymus. Tarsi nukopijuoti, tik pakeisti posakiai. Knygose apie V.Putiną, skirtose suaugusiesiems, Rusijos prezidento V.Putino biografija pateikiama tarsi šventųjų gyvenimo aprašymai.


Tadžikistane tebesvajojama
apie ramų gyvenimą

Jungtinėms Amerikos Valstijoms pradėjus karą su terorizmu, amerikiečių žvilgsniai nukrypo ir į postsovietines Centrinės Azijos respublikas. Ypač į Tadžikistaną, valstybę, kuri ribojasi su Afganistanu ir nedvejodama sutiko amerikiečiams pagelbėti.

Ilgus dešimtmečius Tadžikistanas laikytas artimiausia Rusijai Centrinės Azijos respublika. Pastaraisiais metais Maskvos santykiai su Dušanbė gerokai atšalo. Tai gali būti viena priežasčių, kodėl tadžikai nusprendė paremti amerikiečius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija