Atnaujintas 2004 gegužės 28 d.
Nr.41
(1244)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Mokslinė konferencija

Grupė minėjimo dalyvių
su dr.Aldona Vasiliauskiene
ir klebonu kun. Broniumi
Balaišiu (viduryje)

Pandėlys. Minint Gyvybės dieną čia buvo prisimintas arkivyskupas Mečislovas Reinys. Minėjimas vyko Pandėlio parapijos namuose po Votyvos šv. Mišių. Per šv. Mišias giedojo Utenos „Vox animae“ ansamblis, vadovaujamas Utenos muzikos mokyklos mokytojos Virginijos Šeduikienės.

Renginį, skirtą arkiv. M.Reiniui paminėti, pradėjo ansamblis giesme, po kurios Pandėlio klebonas ir visi susirinkusieji meldėsi bei skaitė maldą iš išdalytų arkiv. M.Reinio portretinių paveikslėlių. Utenos savivaldybės atstovė, arkiv. M.Reinio įamžinimo ir pagerbimo komisijos narė Zita Mackevičienė kalbėjo apie įkurtos komisijos ir fondo veiklą, nuveiktus darbus bei ateities perspektyvą.

Arkiv. M.Reinio gyvenimą ir veiklą apžvelgė istorijos mokslų daktarė Aldona Vasiliauskienė. Ji sakė, kad arkiv. M.Reinio Kristaus meilės liudijimas savo pavyzdžiu, jo atlikti darbai – tai tarsi laipteliai, vedantys į altoriaus garbę. Jo pavyzdys kovojant dėl žmonių doros, dėl tikėjimo aktualus ir šiandien.

Vėliau buvo renkamos aukos arkiv. M.Reinio aukų fondui. Konferencijos dalyviai išvyko tikėdamiesi, kad arkiv. M.Reinys bus prisimintas maldose ir kad bus paskelbtas šventuoju.

Sigutė PALIULIONIENĖ,
tikybos mokytoja

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija