Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

LIETUVOS SĄJŪDŽIO TARYBOS PAREIŠKIMAI

Dėl Viktoro Uspaskich pavojingos Lietuvos valstybei veiklos

Baigiantis šio Seimo kadencijai ir artėjant naujiems rinkimams, Seimo Ekonomikos komiteto pirmininkas Viktoras Uspaskich atsistatydino iš pareigų ir įkūrė Darbo partiją. Tapęs jos lyderiu, per žiniasklaidos priemones bei susitikimuose su žmonėmis dedasi dirbančių žmonių reikalų gynėju, subjektyviai vertina ir šmeižia Lietuvoje vykdomas reformas, valdžios atstovus, tuo klaidindamas visuomenę.

Neaiškiu būdu sukaupęs kelis šimtus milijonų litų, V.Uspaskich ėmėsi vadovauti darbininkams ir žemdirbiams. Atvykęs iš svetur, dar neišmokęs valstybinės kalbos, ne savo gimtinėje, o pas mus – Lietuvoje skelbiasi, kad įves tvarką, užtikrins aukštą pragyvenimo lygį. Keista, kodėl jis to nepadarė, kai vadovavo Seimo Ekonomikos komitetui.

Nesunku suprasti, kad V.Uspaskich milijonai litų sukaupti ne jo paties rankomis, bet samdant darbininkus, išnaudojant juos ir mokant jiems pernelyg žemus atlyginimus, pelną pasiliekant sau.

Nesunku suprasti ir tai, kad V.Uspaskich, niekindamas Lietuvoje per keturiolika atkurtos nepriklausomybės metų sunkiai pasiektus laimėjimus, siekia užgrobti valdžią ir įgyvendinti savo klano tikslus. Būdamas multimilijonierius, jis neatstovauja nei darbininkams, nei žemdirbiams ir juos klaidina populistiniais pažadais.

V.Uspaskich įvairiais būdais vykdoma nepagrįsta šmeižto kampanija amorali, griauna valstybės pagrindus. Tokia jo veikla verta teisinio įvertinimo.

Lietuvoje savo ateitį turime kurti patys, o ne ateiviai iš Rusijos!

Lietuvos Sąjūdis mano,
kad šiuo metu tinkamesnė
Valdo Adamkaus kandidatūra

Lietuvos Sąjūdžio Taryba gegužės 15 dieną susitiko su kandidatu į prezidentus Petru Auštrevičiumi, o gegužės 25 dieną įvyko susitikimas su kandidatu į prezidentus Valdu Adamkumi. Susitikimų metu kandidatai išdėstė savo principines nuostatas, įvertino politinę situaciją ir vykstančius procesus, nubrėžė ateities gaires, atsakė į pateiktus klausimus.

Lietuvos Sąjūdžio Taryba išsamiai apsvarstė abi kandidatūras ir priėjo prie išvados, kad šiuo laikotarpiu Lietuvai tinkamesnė, priimtinesnė V.Adamkaus kandidatūra. Lietuvos Sąjūdis gerbs ir tuos mūsų bendražygius, kurie apsispręs palaikyti P.Auštrevičiaus kandidatūrą.

Rytas Kupčinskas,
Lietuvos Sąjūdžio Tarybos pirmininkas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija