Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kuo save laikė dailidė Jėzus?

Kritiški Jėzaus gyvenimo tyrinėtojai, laikydamiesi savo išankstinės natūralistinės pozicijos, stengėsi parodyti, kad Bažnyčios mokymas apie Jėzaus dievystę neatitinka istorinės tikrovės. Jėzus yra visai kas kita, negu skelbia Bažnyčia, teikianti Jėzui Mesijo, Dievo Sūnaus, Išganytojo bei pasaulio Valdovo titulus. Istoriška jie laiko tik tai, kas atitinka jų griežtą natūralizmą.

Vis dėlto per daug yra akivaizdus skirtumas tarp numitinto „istorinio“ dailidės Jėzaus paveikslo ir evangelijų pasakojimų, kurių kiekviename puslapyje nuoširdus skaitytojas Jėzaus asmenyje atras nepalyginamai daugiau negu vien dailidę. Ieškant tikro Jėzaus paveikslo, negalima aplenkti svarbaus klausimo, kuo save laiko pats Jėzus.


Gyvenimo ženklas –
Ligonių patepimo sakramentas

Daiva Karosaitė

Birštono sanatorijos „Versmė“
bendrosios praktikos slaugytoja, katechetė

Kiekvieno žmogaus gyvybė yra šventa, nes žmogaus asmuo, kaip Dievo kūrinys, yra šventas. Kiekvieno žmogaus, nors ir nepagydomai sergančio, gyvybė yra be galo vertinga. Į tai ypač reikia atkreipti dėmesį dirbant su sunkiais ligoniais, būnant šalia jų, negalima nepaisyti kūniškosios žmogaus tikrovės ir tenkinti nevilties padiktuotus sunkiai sergančio žmogaus prašymus nutraukti gyvybę dėl nepakeliamų kančių. Reikia atidžiu rūpesčiu, užuojauta bei medicininėmis skausmą malšinančiomis priemonėmis padėti jam nenustoti vilties ir pakelti bei įprasminti kančią.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija