Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Giesmių šventė

KRETINGA. Šeštadienį prieš Sekmines Kretingoje vyko XIV bažnytinių vaikų ir jaunimo chorų šventė. Sugužėjo jaunimas iš visų Lietuvos pakraščių, net 39 chorai.

Šventė prasidėjo Kretingoje prie Lurdo, jaunimą sveikino šventės dvasios tėvas brolis Evaldas Darulis, OFM, Telšių vyskupijos bažnytinės muzikos Šv. Cecilijos draugijos pirmininkas kan. Egidijus Zulcas ir dvasios tėvas kun. Saulius Stumbra.

Skambant giesmėms, jaunimas didinga procesija žengė į Kretingos bažnyčią. Pilnutėlė šventovė skleidėsi nuo karštų jaunų širdžių giesmių. Šv. Mišių aukai vadovavo Kretingos parapijos klebonas brolis E.Darulis, koncelebravo kan. E. Zulcas, kun. S. Stumbra ir kun. Juozas Rudys. Pamoksle brolis Evaldas džiaugėsi, kad gieda tiek daug jaunų žmonių. Jis kvietė giesmininkus būti ištikimus Dievui, nes Dievas visus myli ir mes visi esame mylimi Dievo vaikai.

Šv. Mišių pabaigoje visi dalyvavusieji jaunimo ir vaikų chorai buvo apdovanoti šventės atminimo diplomais. Broliai pranciškonai vaišino arbata, bendravo su jaunaisiais giesmininkais.

Šventė atėjo ir baigėsi, bet lieka viltis, kad beveik 600 giedančių jaunuolių yra Bažnyčios ateitis, lieka viltis, kad jie yra ir bus „žemės druska“. Šventė baigėsi, bet giesmininkai išsiskyrė, pažadėję kitais metais atvažiuoti patys ir atsivežti savo draugus į jubiliejinę XV bažnytinių vaikų ir jaunimo chorų šventę.

kss

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija