Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Muzikos ir giesmių valanda bažnyčioje

Solistė Judita Leitaitė (kairėje)
ir vargonininkė
Eglė Šeduikytė-Korienė
viešėjo Panevėžyje

Panevėžys. Švč. Trejybės bažnyčios rektoriumi dirbant kanauninkui Broniui Antanaičiui, ji tapo svarbi kultūrinių renginių vieta. Koncertuoti maldos namuose mielai sutinka žymiausi meno atlikėjai. Sekminių sekmadienį čia įvyko susitikimas su pasaulinio garso atlikėja Judita Leitaite. Bažnyčioje taip pat vyko vargonų muzikos ir giesmių valanda. J.Leitaitė „XXI amžiui“ pasakojo, kad Panevėžyje lankėsi daug sykių, tačiau Aukštaitijos sostinės bažnyčioje giedojo pirmą kartą. Iš Balninkų (Ukmergės r.) kilusi dainininkė neseniai grįžo iš užsienio. Pusantro mėnesio ji buvo Kanadoje ir JAV. Paklausta, ar neketinanti ilgesniam laikui pasilikti už Lietuvos ribų, J. Leitaitė sakė: „Ilgiau užtrukus gimtinėje, knieti kur nors išvažiuoti. Kai didesnį laiko tarpą pabūni svetimame krašte, traukia grįžti namo. Turiu galimybių pasilikti užsienyje, tačiau, rimtai pagalvojus, svetur niekas tavęs nelaukia išskėstomis rankomis. Mieliausia yra dainuoti savo krašto žmonėms“.

Solistė į Panevėžį atvyko kartu su Egle Šeduikyte-Koriene. Muzikos akademijos doktorantė dirba vargonininke Vilniaus universitete. Tai buvo jos pirmas viešas pasirodymas su dainininke J.Leitaite. „Darbas su žymia atlikėja suteikia drąsos. Būtų buvę kur kas sunkiau, jeigu programą būčiau rengusi kartu su pradedančiąja dainininke“, – šypsojosi vargonininkė. E. Šeduikytė-Korienė negailėjo gerų žodžių naujiesiems Švč. Trejybės bažnyčios vargonams. Juos ji jau buvo išbandžiusi.

Vargonų muzikos ir giesmių valandoje skambėjo lietuvių ir užsienio kompozitorių kūriniai. Jų atlikėjas klausytojai sutiko šiltai.

Bronius VERTELKA

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija