Atnaujintas 2004 birželio 4 d.
Nr.43
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Priesaika

Pagaliau! Septynis mėnesius trukęs aiškinimasis, ar Rolandas Paksas turi teisę eiti Lietuvos Prezidento pareigas - vadovauti valstybei ir tautai, pasibaigė: Lietuvos Konstitucinis Teismas anksčiau nutarė, kad R. Paksas pažeidė priesaiką ir negali eiti Prezidento pareigų, o gegužės 25 dieną paskelbė, kad joks valstybės pilietis, kuris eidamas savo pareigas, sulaužo priesaiką, daugiau niekad - iki mirties negali eiti priesaikos reikalaujančių pareigų, t.y. negali būti renkamas ne tik Prezidentu, bet ir Seimo nariu, negali būti skiriamas Konstitucinio Teismo, Aukščiausiojo teismo, Apeliacinio teismo teisėju, negali būti skiriamas Vyriausybės nariu - ministru, valstybės kontrolieriumi.


Gaila, bet taip yra

Visuomenė nesipiktina įrodytais ir parodytais komunistų nusikaltimais. Sveikatos ministrai ir pavaduotojai, Algirdo Brazausko draugai ir patikėtiniai suimami, jų nusikaltimai parodomi, o visuomenei tas nieko nereiškia – ji net nemirkteli ir toliau garbina savo numylėtinius. Kurio iš numylėtinių jau nėra, jeigu jokį teisėsauga patvarko – tą aprauda, paliūdi dėl jam padarytų neteisybių, nes taip jai rodosi, kad kiekvienas jos mylimasis bus nuskriaustas neteisingai. Šiek tiek atsiranda abejonės, kad gal yra truputis ir tų „nuskriaustųjų“ kaltės, bet yra daugybė komunistų, dar nenuskriaustų – tai bus ką garbinti, ir žmonės nesutrinka. Nuolatiniai, ištikimi rinkėjai!


Be atsakomybės
nėra demokratijos

Pastaruoju metu Lietuvos valstybės gyvenime įvyko daug reikšmingų pasikeitimų: Lietuva tapo NATO ir Europos Sąjungos nare ir jaučiasi visavertė kitoms Europos šalims. Šis žingsnis mums garantuoja ne tik valstybės saugumą, bet ir keičia ekonominius santykius su kitomis valstybėmis. Mūsų valstybė, vadovaudamasi demokratiniais valdymo principais, per kelerius pastaruosius metus pasiekė neblogų ekonomikos rodiklių. Tai teigiamai įvertino ir užsienio valstybių ekonomistai.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija