Atnaujintas 2004 birželio 11 d.
Nr.44
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Kairieji vėl siekia valdžios

Lietuvos Sąjūdžio Vilniaus ir Kauno tarybų kreipimasis
į Lietuvos žmones dėl Darbo partijos

Istorija rodo, kad sunkiausiais gyvenimo momentais atsiranda valstybės ar tautos gelbėtojų ir „gelbėtojų“. Pirmieji ieško būdų, kaip sunkiu darbu ir bendromis jėgomis įveikti sunkumus, antrieji žada lengvus kelius į „šviesią ateitį“, suvilioja žmones ir taip siekia perimti valstybės valdymą. Neretai vietiniai bei užsieniniai „gelbėtojai“ iš anksto ruošia sau palankią aplinką, sąmoningai žlugdydami valstybę, keldami žmonių nepasitenkinimą.

2003 m. vasario 22 d. V. Uspaskich Vilniuje, Sporto rūmuose, pasikėsino į Konstituciją - pradėjo organizuoti referendumą, kad parlamentarai nebūtų renkami pagal partinius sąrašus.Tačiau tada žmonės tam pasipriešino.

2003 m. spalio 18 d. V. Uspaskich įkuria Darbo partiją, kuri atitinka Lenino įkurtą partiją Rusijoje. Leniniečių partijos pagrindas buvo proletarai, o uspaskichų – žadantieji „rojų“ biznio, pramonės ir žemės ūkio vadovai ir turtuoliai bei siekiantys valdžios ir politinių tikslų veikėjai. Partijos viršūnėje ir vadovavimo grandyse - didžiulių turtų šeimininkai, kurie vadovauja jų pačių engiamoms masėms. Kaip ir leniniečiai, imigrantas V.Uspaskich, tapęs savo partijos pirmininku, žada žmonėms aukso kalnus - padidinti darbo užmokestį apie 40 proc., masiškai steigti naujas darbo vietas.

Kyla daugybė klausimų, kodėl Uspaskich iki šiol nesudarė normalių darbo sąlygų, neskiria padoraus darbo užmokesčio, nesumoka valstybei iki 30 procentų mokesčių.

Prisiminkime, kad V. Uspaskich, beveik trejus metus vadovavęs Seimo Ekonomikos komitetui, neinicijavo nė vieno įstatymo proletarams ir varguomenei padėti, tačiau pasižymėjo kaip didžiausias Seimo pravaikštininkas.

Uspaskichai per Darbo partiją siekia papulti į Europos Parlamentą, Lietuvos Seimą ir užimti aukščiausius valdžios postus, o tada – pasidalyti Lietuvos ir Europos žmonių uždirbtas lėšas.

Žmonės, būkite budrūs! Kairieji vėl siekia valdžios.

Leonas Kerosierius,
Vilniaus m. tarybos posėdžio pirmininkas

Zigmas Kazlauskas,
Kauno m. tarybos posėdžio pirmininkas

Algimantas Budriūnas,
sekretorius

Elvyra Valiukaitė,
sekretorė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija