Atnaujintas 2004 birželio 11 d.
Nr.44
(1247)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Neapsirikime

Lietuvos Prezidento ir kandidatų į Europos Parlamentą rinkimai jau visai netoli. Todėl skubėkime kuo greičiau apmąstyti ir galutinai nuspręsti, kam atiduosime savo balsus: rimtiems ir principingiems, patriotiškai nusiteikusiems kandidatams, ar tiems, kurie tesugeba lakštingalomis suokti ir aukso kalnus žadėti, o atsisėdę į aukštus valdžios krėslus šaipytis ir į šalis dairytis. Jau ne kartą esame nuvilti, tad nors dabar rimtai, principingai pamąstykime ir nuspręskime. Jei esame savo šalies patriotai ir jei rūpi jos likimas, rengdamiesi rinkimams, vadovaukimės šiais kriterijais: pirma, susipažinkime su išsamia kandidato biografija (ne tik amžiumi, profesija, bet ir pilietinėmis bei idėjinėmis pažiūromis, erudicija, sąžine, sugebėjimais), antra, kokių nuopelnų turi kandidatas visuomenei bei tautai, trečia, rinkėjas tegul susidaro apie kandidatą savo nuomonę, be pašalinės tendencingos įtakos. Jokiu būdu negalima abejoti ir blaškytis. Nei sraigtasparnių kriokimai, nei iš autobusų sklindančios rėksmingos kalbos per ausis kurtinančius garsiakalbius žmonių susibūrimo vietose neturi daryti įtakos. Turtime patys susidaryti savo tvirtą nuomonę ir jos laikytis.

Tad būkime atidūs, apdairūs ir įžvalgūs. Prie balsadėžių eikime tik logiškai apmąstę, visapusiškai apsvarstę ir galutinai apsisprendę, kad vėliau netektų su apmaudu tarti: apsirikau.

Nedalyvauti rinkimuose būtų didelis nesusipratimas. Kiekvienas turime konstitucinę teisę rinkti savo valdžią, tad šia teise garbingai pasinaudokime.

Antanas MARČIULAITIS

Ilgakiemis, Kauno rajonas

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija