Atnaujintas 2004 birželio 18 d.
Nr.46
(1249)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Apie žmogaus dvasinę pusiausvyrą

Renginio organizatoriai:
(iš kairės) gydytojas Almantas
Geležius, „Dienos namų“
direktorė Kristina Bondareva,
kun. Arūnas Simonavičius,
mokytoja Inga Barčaitė,
mokytoja Aldona Gališanskienė,
poetė Olga Riabinina, Alytaus
dekanas ir parapijos klebonas
kun. Arūnas Užupis

Alytus. Sekminių dieną, po Sumos šv. Mišių, Šv. Angelų Sargų parapijos bažnyčioje VšĮ „Dienos namai“ organizavo dvasinę konferenciją, kuriai vadovavo parapijos kunigas Arūnas Simonavičius.

„Kristus apaštalams ir visiems krikščionims dažnai kartodavo: „Ramybė jums“. Tai pats gražiausias palinkėjimas“, - sakė lektorius. Ramybė – tai pusiausvyra, pilnatvė, išmintis, tikėjimas. Ramus, pusiausvyrą išlaikantis žmogus, ir bendrauti gražiai sugeba, ir ginčą laimi, ir ligas greičiau įveikia. Net senatvę ir mirtį sutinka ramiai, be baimės. O Šventasis Raštas, anot kunigo, – tai žemėlapis, kuriame ieškome šios pusiausvyros centro. Nors neretai Dievą prisimename tik tada, kai prislegia nepakeliama gyvenimo našta, o gelbėjimosi rato niekas nepaduoda. „Piligriminėje kelionėje mačiau, kaip Fatimoje, Lurde ne močiutės, o būriai skustagalvių vaikinų, jaunų merginų, susikaupę, nubrozdintais keliais kantriai traukė prie šventyklų.

Neatidėliokime rytojui nei darbo, nei maldos. Ir fizines, ir dvasines pratybas pradėkime vaikystėje, dirbkime kantriai – tik tada pasieksime gražių rezultatų. Puoselėkime sielos giminystę – paguoda, pagalba, nesavanaudišku prisilietimu prie kito širdies. Tokiu būdu žmonėms skleisime Evangeliją“, - įsitikinęs prelegentas kun. A.Simonavičius.

Gegužės mėnuo pagal tradiciją Katalikų Bažnyčioje skirtas Švč. Mergelei Marijai garbinti. Todėl „Dienos namų“ direktorė Kristina Bondareva, pasveikinusi susirinkusiuosius, priminė pagrindines Dievo Motinos savybes – klusnumą Viešpaties žodžiui, Jo valios atpažinimą, tvirtą tikėjimą bei išmintį. Klausytojai buvo pakviesti poetų akimis pažvelgti į Švč. M.Mariją. Meninėje dalyje savo nuoširdžiausias eiles Marijai skyrė Alytaus literatų klubo „Tėkmė“ narė Olga Riabinina, kitų poetų – mokytojos savanorės Inga Barčaitė bei Aldona Gališanskienė, giesmes giedojo Šv. Angelų Sargų parapijos Sumos choras, vadovaujamas vargonininkės s. Brigitos Krisiūnaitės. Meninę dalį apvainikavo Dievo Motinai skirta bendra susirinkusiųjų giesmė.

Marija PETRAUSKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija