Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Procesijos miesto gatvėmis dalyvių neišgąsdino lietus

Kun. Jonas Cikana
ir kun. Sigitas Matusevičius
su procesijos dalyviais
prie vieno iš altorėlių
Vido VENSLOVAIČIO
nuotrauka

ŠAKIAI. Birželio 13 dieną Šv. Jono Krikštytojo bažnyčios klebono kun. Sigito Matusevičiaus ir kunigo vikaro kun. Jono Cikanos kvietimu, po Sumos šv.Mišių surengta eucharistinė procesija Šakių miesto gatvėmis. Procesijos tikslas – pašlovinti Kristų Jo Švenčiausiojo Kūno ir Kraujo šventės (Devintinių) proga.

Iškilminga procesija, kurios priekyje buvo nešama Kryžius ir monstrancija su Švenčiausiuoju Sakramentu, pasipuošusi vėliavomis ėjo Bažnyčios, Vytauto, V.Kudirkos ir Nepriklausomybės gatvėmis. Kristų šlovinančias giesmes bažnyčios choristai ir visi procesijos dalyviai giedojo keturiuose sustojimuose prie altorėlių, kurie buvo įrengti prie Šakių seniūnijos pastato, Eurovaistinės, Hansabanko ir Parapijos namų. Gražiai altorėlį papuošė ir procesiją sutiko seniūnijos darbuotojai, susirinkę visi į būrį kartu su seniūnu Alfonsu Jaku ir jo žmona.

Nelepino procesijos dalyvių gamta, beveik visą eitą kelią pliaupė lietus ir siautėjo vėjas. Tačiau tai nebaugino nei baltomis suknelėmis pasipuošusių mergaičių, nei vėjo gūsių stumdomų vėliavnešių, nei choristų ir kitų procesijos dalyvių. Visi su pakilia nuotaika, sustiprėję dvasiškai, giesmėmis ir maldomis pagarbinę Kristų sugrįžo į bažnyčią, kur atliko procesijos pabaigos maldas.

Pasibaigus pamaldoms, klebonas kun. S.Matusevičius dėkojo choristams, vėliavnešiams, altorėlių ruošėjams, jaunimui, mergaitėms ir moterims, lydėjusioms vėliavas, ir visiems procesijos dalyviams už dalyvavimą, giesmes ir maldas. Taip pat priminė, kad ši diena ypatinga, nes vyksta rinkimai, ir pakvietė į ateitį žiūrėti su viltimi.

Bronė SAKALAUSKIENĖ

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija