Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Devintinės ir Šv. Antano atlaidai

Tikinčiųjų procesija. Priekyje -
Žvingių klebonas
kun. Kazimieras Žąsytis

ŽVINGIAI. Nemaža šio miestelio Šv.Antano Paduviečio bažnyčia nuolatinio kunigo neturi, ją aptarnauja beveik prieš metus iš Kvėdarnos į Vainuto parapiją klebonauti atsikėlęs kvėdarniškių labai gerbtas kun. Kazimieras Žąsytis. Žvingiškiai labai džiaugiasi, kad klebonas šv.Mišias aukoja ne tik sekmadieniais, bet ir paprastomis dienomis, o ypač gegužės ir birželio mėnesiais, kada yra meldžiamasi į Švč. Mergelę Mariją ir į Švč.Jėzaus Širdį.

Birželio 13-ąją, sekmadienį, tikintieji, susirinkę į savo medinę, bet tokią mielą bažnyčią švęsti Devintinių – Kristaus Kūno ir Kraujo iškilmių, o kartu ir šios bažnyčios titulinių Šv.Antano Paduviečio atlaidų, džiaugėsi gražiai sutvarkyta šventoriaus aplinka, vainikais, gėlėmis ir baltais kaspinais išdabinta bažnyčia. Ir visą šį grožį, patariant klebonui kun. K.Žąsyčiui, sukūrė ilgametė šios bažnyčios darbuotoja Pranciška Norkienė, padedama zakristijono Nerijaus Jankausko. Tą sekmadienį prigužėjo pilna bažnyčia tikinčiųjų, kurių beveik trečdalis – vaikai ir jaunimas. Net patys žvingiškiai stebėjosi, kad dar daug jaunimo esama Žvingiuose.

Pirmąsias šv.Mišias,skirtas jaunimui, tą dieną aukojo klebonas kun. K.Žąsytis. Džiugu, kad labai daug jaunuolių priėmė Komuniją ir išklausė jaunimui aktualų klebono pamokslą apie meilę Dievui ir savo artimui.

Iškilmingą atlaidų Sumą aukojo svečias iš Klaipėdos Taikos Karalienės bažnyčios – kun. Algirdas Lukšas. Jam patarnavo būrys berniukų ir baltai pasipuošusių mergaičių, kurias parengė jau minėta šios bažnyčios darbuotoja P.Norkienė. Itin gražiai liejosi šios bažnyčios choro, kuriam vadovauja Stasys Šadbaras, giesmės. Visus sujaudino kun. A.Lukšo pasakytas pamokslas apie Devintinių prasmę ir šv.Antaną Paduvietį. Po šv.Mišių vyko iškilminga Devintinių ir atlaidų procesija aplink bažnyčią. Buvo meldžiamasi prie šventoriuje įrengtų Devintinėms skirtų koplytėlių.

Pasibaigus iškilmėms, tikintieji nesiskubino į namus. Daugelis norėjo čia pat, šventoriuje, pabendrauti su kunigais K.Žąsyčiu ir A.Lukšu, padėkoti jiems už nuostabią Devintinių šventę ir Šv. Antano atlaidus. Jaunimas ir vaikai ta proga fotografavosi drauge su kunigais. Na, o berniukus, patarnavusius šv. Mišioms, ir adoruotojas klebonas K.Žąsytis apdovanojo „Kregždutėmis“, saldainiais ir kukliomis dovanėlėmis.

Žydrūnas PRANEVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija