Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Nedalijo pažadų

Rūta AVERKIENĖ

Prezidentas Valdas Adamkus
su Rimos ir Jono
Kondratavičių šeima

Varėnos krašte lankęsis prezidentas Valdas Adamkus nedalijo tuščių pažadų - jis domėjosi varėniškių rūpesčiais, ekologine žemdirbyste, rajone plėtojamais verslais ir buvo sužavėtas unikalia, dar nesuniokota gamta, dzūkų nuoširdumu bei vaišingumu.

Aplankęs Vergakiemio kaime įsikūrusį ūkininkų Rimos ir Jono Kondratavičių ūkį, garsus aplinkosaugininkas ir ekologas domėjosi, kaip Dzūkijos kaime sekasi plėtoti ekologinę žemdirbystę. Šie ūkininkai, auginantys šešis vaikus, dirbantys 300 ha žemės ir besispecializuojantys pieninėje gyvulininkystėje ir grūdinių kultūrų auginime, džiaugėsi būsimomis Europos Sąjungos išmokomis ir su viltimi kalbėjo, kad, versdamiesi ekologine žemdirbyste, jau pirmaisiais metais pajuto jos pranašumą ir naudą. Prezidentas, Kondratavičių vaikams lauktuvių atvežęs knygų, stebėjosi ir džiaugėsi, kad gausi šeimyna taip tvarkingai gyvena ir optimistiškai nusiteikę kalba apie lietuvių žemdirbių perspektyvas šaliai įstojus į Europos Sąjungą. Svečiai turėjo nedažną progą paskanauti šeimininkų pagamintų vaišių – šilto pieno, naminio pyrago, sūrio, jogurto ir dzūkiškų žolelių arbatos. Perspektyviems ūkininkams V.Adamkus palinkėjo gausaus derliaus ir geros kloties toliau plėtojant žemės ūkį.

Susitikęs su varėniškiais, prezidentas V.Adamkus su jais diskutavo apie netobulas žemės, sveikatos apsaugos reformas, kitas rūpimas problemas. Prezidentas sakė, kad į Varėną atvažiavo ne žadėti, o sužinoti žmones varginančias problemas.

Viename unikaliausių Dzūkijos kaimų Žiūruose garbingą svečią su dzūkiška duona pasitiko baltai pasidabinusios per trisdešimt metų gyvuojančio pirmojo sovietinėje Lietuvoje įsikūrusio etnografinio ansamblio dainininkės, Žiūrų bendruomenės nariai. Čia per ankstesniuosius Prezidento rinkimus už V.Adamkų balsavo 85 proc. visos rinkimų apylinkės narių, o per priešlaikinių pirmąjį ratą – 63,79 proc. balsavusiųjų. Balsavo 67,05 proc. rinkėjų. Žiūruose garbus svečias ne tik dainavo dzūkišką dainą, bet ir skanavo dzūkiškų vaišių.

Varėnos rajonas

Autorės nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija