Atnaujintas 2004 birželio 25 d.
Nr.48
(1251)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Įtartini VRK manevrai

Visi gerai prisimename, jog po rinkimų per „Panoramą“ VRK pirmininkas. Z.Vaigauskas pranešė, kad iš 50 proc. rinkimų apylinkių pirmauja V.Adamkus (27 proc.balsų), o antras – P.Auštrevičius (19 proc. balsų).

Vėliau per futbolo rungtynes, kai žaidė Portualija ir Graikija, ėjo titrai, kad, gautais duomenimis, iš 71 proc. rinkimų apylinkių pirmauja V.Adamkus (28 proc.), o antra – K.Prunskienė su (21,5 proc.) ir trečias – P.Auštrevičius (19,5 proc.).

Seimo nariai Rasa Juknevičienė ir V.Uspaskich komentavo, kad dar liko 29 proc. rinkimų apylinkių, esančių didžiuosiuose miestuose, ir ten dauguma tikriausiai balsavo už P.Auštrevičių, ir jis taps antras. Galima sakyti, kad rinkėjų valia neprognozuojama.

Rytą pranešama, kad pirmauja V.Adamkus su (30 proc.), antra – K.Prunskienė (22 proc.), P.Auštrevičius – trečias (20 proc.). Nepasikeitė V.Blinkevičiūtės (17 proc). ir Č.Juršėno (12 proc.) gauti balsai.

Sakykite, kur dingo 29 proc. rinkimų apylinkių balsų, kurie sudarytų trečdalį rinkėjų iš didžiųjų miestų? Kur dingo mažiausiai 13-15 proc. rinkėjų balsų?

K.Prunskienė sakė, kad, jai dalyvaujant Seimo rinkimuose, buvo neįtraukta į kompiuterių viena apylinkė ir, tik pakoregavus padėtį, tapo Seimo nare. O gal čia suveikė planas „Strekoza“ ir buvo pakeista rinkimų eiga? Pagaliau kaip gali kandidatė į prezidentus dalyvauti rinkimuose, remiama ir remianti R.Paksą po apkaltos proceso? Tai valstybinis nusikaltimas. Dar keisčiau, kad Liberalų demokratų partijos nariai dalyvaus Europos Parlamente.

Kodėl opozicijos vadovai tyli it vandens į burną prisisėmę?

Alfonsas GUDAS

Panevėžys

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija