Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Gražus bendravimas su parapijiečiais

Tauragė. Pakalbinti tauragiškiai katalikai sako, kad pats Dievas juos pamylėjo, nes prieš porą metų atsiuntė į jų Švč.Trejybės bažnyčią entuziastingą kleboną, dabar jau ir dekaną kun. Alvydą Bridikį. Tuo įsitikinau ir aš pats, šiemet ne kartą apsilankęs Tauragės Švč. Trejybės bažnyčioje. Mane žavi klebono kun. A.Bridikio gebėjimas bendrauti, ypač su vaikais ir jaunimu. Klebonas niekada tiesiogiai nemoralizuoja, netgi nebara tų, kurie yra linkę į stiklelį, amoralumą ir pan. Jo pamoksluose neišgirsi pykčio ar neapykantos gaidelės. Pasak paties klebono, reikia su kiekvienu tikinčiuoju ar netikinčiu elgtis vis kitaip, parinkti nuoširdų žodį, padrąsinimą, įtikinti, pagaliau ir viltį suteikti. O svarbiausia – padaryti viską, kad pati bažnyčia, kunigas ir joje vykstančios pamaldos trauktų visus, ypač jaunimą.

Švč.Trejybės bažnyčioje ne tik per atlaidus, bet ir kiekvieną sekmadienį per šv. Mišias patarnauja daug berniukų ir visas pulkas adoruojančių mergaičių. Susirenka gana nemažai jaunuolių į jaunimui skirtas šv. Mišias. Po pamaldų klebonas kun. A.Bridikis ne kartą dėkojo savo mažiesiems talkininkams ir jų tėveliams už vaikų artinimą prie altoriaus, už jų religinį auklėjimą.

Dekanas kun. A.Bridikis sugeba ir kitaip patraukti žmones. Paprastą sekmadienį, birželio 20-ąją, kai Tauragėje vyko Lietuvos kariuomenės orkestrų šventė, dekanui kilo mintis Lietuvos kariuomenės garbės sargybos orkestrą, vadovaujamą Justino Jonušo, pasikviesti į Sumos pamaldas. Tąkart pilnutėlė bažnyčia buvo ir suaugusiųjų, ir jaunimo. Šis aukšto meninio lygio orkestras, prieš prasidedant Sumai, grojo „Pulkim ant kelių“, o po pamokslo sugrojo nuostabų religinį kūrinį „Kalnų Katedra“. Suma baigėsi orkestro, bažnyčios choro ir visų tą sekmadienį bažnyčioje buvusiųjų kartu atliktu Lietuvos himnu.

Vėliau orkestras surengė nedidelį koncertą.

Po pamaldų klebonas kun. A.Bridikis nesiskubina į savo „stubą“, o dar pabendrauja su parapijos žmonėmis, išklauso jų vargus, rūpesčius. Tai irgi suartina kunigą su tikinčiaisiais, palengvina jo paties nelengvą darbą.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija