Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Parapijos gyvenimas – nuotraukose

Varniai. Užtenka praverti Telšių dekanato Varnių Šv. Petro ir Pauliaus bažnyčios duris ir čia pat, prieangyje, sužinai, kuo gyvena vietos tikintieji. Mat čia kabo du stendai, kuriuose eksponuojamos nuotraukos, pasakojančios apie parapijos gyvenimą.

Ilgametis Varnių bažnyčios klebonas kan. Jonas Petrauskis, gavęs kokia nors proga nuotraukų, jų neplėšo ir nesako: kam man, kunigui, neturinčiam šeimos, jos reikalingos, o jas visas sudeda į minėtus stendus. Pluoštelį nuotraukų klebonas yra įsigijęs ir iš šių eilučių autoriaus. Fotografijos primena svarbiausius įvykius. Štai užfiksuoti bažnyčios kapitalinio remonto, restauracijos darbai, susitikimai su vyskupu dr. Jonu Boruta, SJ, vyskupu emeritu Antanu Vaičiumi, įvairių renginių, atlaidų momentai, vaikų Pirmosios Komunijos, Sutvirtinimo sakramento vaizdai, patarnaujančiųjų nuotraukų, adoruojančių mergaičių nuotraukos ir kt. Vaikai, jaunimas, atėję bažnyčion, vis žvilgteli į savo nuotraukas. Taip savotiškai pagerbti parapijos tikintieji. Panašūs stendai kabo ir Varnių Šv. Aleksandro bažnyčioje.

Nuotraukose užfiksuojama viskas ir čia nieko nenuslėpsi. Iš jų matyti renginių ar atlaidų grožis bei jų iškilmingumas. Užfiksuotuose gyvuose vaizduose atsispindi aktyvus šios parapijos gyvenimas ir ilgamečio Varnių klebono kan. J.Petrauskio nuveikti darbai besirūpinant net dvem Varnių miestelio bažnyčiomis.

Pranciškus ŽUKAUSKAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija