Atnaujintas 2004 liepos 2 d.
Nr.50
(1253)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Caritas“ ne vien guodžia

Ruklos miestelis – tai gyvenvietė Jonavos rajone, kur yra daugiausia bedarbių. Kai iš čia buvo išvesta rusų kariuomenė, vietos gyventojai neteko darbo ir liko be jokių pragyvenimo šaltinių. Laikui bėgant, vietos bedarbių gretas vis papildydavo buvę kauniečiai, kurie, degradavę ir pardavę Kaune savo butus, atsikėlė gyventi į Ruklą, kur butus įsigijo už palyginti menką pinigų sumą.

Daugelio Ruklos asocialių šeimų vaikai nuolat valkatauja. Tokių valkataujančių vaikų galima sutikti ne tik Jonavoje, Kaune, bet ir kituose šalies miestuose. O kai kurios rukliečių mamos, vos tik gavusios pašalpas už vaikus, tuoj jas prageria su savo sugyventiniais.


Dalija meilę kitiems

Aleksoto vaikai, ypač tie, kurie gyvena arčiau bažnyčios ir kuriems gyvenimas rečiau šypsosi, žino, kad kiekvieną sekmadienį gali ateiti į senąją Aleksoto parapijos bažnytėlę. Ir jie ateina. Nemažas būrys. Nuo trisdešimties iki šešiasdešimties. Nuo ketverių iki penkiolikos metų. Daugiausia ateina patys. Tik keletą, toliau gyvenančių ar vyresnių brolių ir sesių neturinčių, atveda mama ar močiutė.


Mikalauciškių
bendruomenės šviesa

Vis padejuojama, kad Lietuvos kaimai po visų sukrėtimų, praradimų ir pasikeitimų merdi dvasios skurde. Tačiau džiugu, kad tikrai ne visi. Tuo įsitikinome per šv. Jono Krikštytojo iškilmes Mikalauciškėse.

Į Kaišiadorių vyskupijos Paparčių bažnyčią, pakviestos klebono kun. Vido Bernardo Sajetos, važiavome pagiedoti. Dalyvavome klebono aukotose birželinėse pamaldose gražioje Paparčių bažnyčioje, išpuoštoje ąžuolų vainikais, berželiais ir gėlėmis. Dar jautėsi susitaikymo šv. Mišių šventės, vykusios birželio 17 dieną, dvasia... Pasak šventės giesmės, Dievas stato namus ne iš akmenų, stato namus iš žmonių.


Dėl visuotinio kongreso
„Kaip veiksime
prieš žalingus įpročius?“

Vyskupo M.Valančiaus blaivystės sąjūdžio
kreipimasis į Lietuvos organizacijas, institucijas

Veikdami sutelktomis valstybės ir visuomenės jėgomis įėjome į NATO, tapome Europos Sąjungos nariais. Tad dabar dėl geresnės mūsų ateities reikia ieškoti būdų, kaip veiksime prieš žalingus įpročius, kenkiančius mūsų sveikatai, moralei, orumui, ypač kūrybingumui ir pilietiškumui.

Rūkymas, girtavimas, svaiginimasis kitais stipriaisiais narkotikais labai grėsmingai veikia mūsų jaunąją kaitą, nuo kurios priklauso Lietuvos ateitis. Ardoma sveikata, plinta nusikaltimai, žlugdoma ekonomika, marinamos didžiosios žmogiškosios vertybės, dvasingumas, alinamas genofondas, kyla grėsmė tautos gyvybingumui, net valstybingumui. Nei NATO, nei ES mūsų neišgelbės iš klastingiausių tautos naikinimosi žabangų.


Įdomus susitikimas

Į Pašilės pagrindinės mokyklos tikybos pamokas buvo pakviestos vienuolės iš Krikštėnų (Ukmergės r.): vyresnioji s. Rozana, s. Lina ir s. Diana. Jos nuoširdžiai bendravo su mokiniais, mokytojais, mokyklos direktore. Pradinių ir vyresniųjų klasių mokiniams vedė įdomius pokalbius. Vaikai pagiedojo išmoktų, Marijos garbei skirtų giesmių.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija