Atnaujintas 2004 liepos 9 d.
Nr.52
(1255)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Parapijos šventė

Vyskupas Rimantas Norvila
ir klebonas kun. Kęstutis
Vosylius kerpa Parapijos
namų įkurtuvių juostelę

Garliava. Pirmasis liepos šeštadienis garliaviečiams padovanojo giedrą šventę tiek savo turiniu, tiek ir nušvitusiu dangumi. Garliavos parapijoje lankėsi Vilkaviškio vyskupas Rimantas Norvila. Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje vyskupas aukojo šv. Mišias ir suteikė Sutvirtinimo sakramentą 564 Garliavos parapijos gyventojams, keliems aplinkinių rajonų tikintiesiems. Didelė ir puošni Garliavos bažnyčia vos talpino beveik šešis šimtus norinčiųjų priimti iš vyskupo R.Norvilos Sutvirtinimo sakramentą, jų sutvirtinimo tėvus, giminaičius ir artimuosius. Dalis parapijiečių liko melstis bažnyčios šventoriuje. Kartu su vyskupu R.Norvila šv. Mišias aukojo Vilkaviškio dekanas prel. Vytautas Gustaitis ir kun. dr. Arūnas Poniškaitis, vietiniai kunigai, talkino seminaristai.

Vyskupas R.Norvila pasveikino priėmusiuosius Sutvirtinimo sakramentą, padėkojo visiems už rimtį, susikaupimą ir geranoriškumą, ištvermę gausių ir todėl užsitęsusių apeigų metu. Vyskupas pabrėžė, kad jam gera būti šioje bendruomenėje ir kad garliaviečiai verti turėti tai, ką jie turi šiandien. Vyskupas R.Norvila kalbėjo apie ką tik suremontuotus ir įkurtus Parapijos namus, kuriuos po šv. Mišių pašventino. Jis sakė, kad dar nedaug parapijų turi savo namus, o dar tokius gražius ir didelius...

Pastatas Garliavoje, dabar vadinamas Parapijos namais, miestelio centre stovi nuo 1895 metų. Pastaruoju metu čia buvo įsikūrusi ligoninė. Didelis Garliavos Švč. Trejybės bažnyčios klebono kun. Kęstučio Vosyliaus nuopelnas, jog Parapijos namai tapo tuo, kuo jie yra šiandien. Ilgiau nei metus čia vyko remontas, aplinkos tvarkymas. Daug ką klebonas atliko pats, savo rankomis, nors Parapijos namų atidarymo metu dėkojo kitiems: rėmėjams, projekto autoriams, parapijos žmonėms, aukojusiems ir patiems dirbusiems, visiems, nelikusiems abejingais šiam pastatui. Net vaikams, kurie, matydami dirbantį patį kleboną, ateidavo jam į talką...

Parapijiečiai išreiškė viltį, kad, turint tokias patalpas, bus daugiau vietos rengti jaunimą Sutvirtinimo sakramentui ir teikti jį kasmet, o ne kas dveji metai, kaip būdavo iki šiol. Juk ir vyskupą yra kur pasikviesti... 2002 metais Garliavos Švč. Trejybės bažnyčioje Sutvirtinimo sakramentą priėmė taip pat įspūdingas skaičius – 400 tikinčiųjų.

Vyskupas R.Norvila, linkėdamas garliaviečiams pripildyti Parapijos namus bendrystės dvasios, kartu su klebonu kun. K.Vosyliumi perkirpo įkurtuvių juostelę. „Šilumos, gerumo ir palaimos šiems namams“, – linkėjo ganytojas.

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija