Atnaujintas 2004 liepos 9 d.
Nr.52
(1255)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Popiežius vėl atostogaus Alpėse

Popiežiaus vasaros būstinė
Aostos slėnyje Alpėse
EPA-ELTA nuotrauka

Sekmadienį, besirengdamas kelionei į Alpes, popiežius Jonas Paulius II visiems palinkėjo gerų atostogų. Tradicinės išvykos į savo vasaros būstinę kalnuose 84 metų popiežius pastaruosius dvejus metus buvo priverstas atsisakyti.

„Tikiuosi, kad visi pasimėgaus būtina pertrauka nuo darbo”, - sakė Šventasis Tėvas Šv. Petro aikštėje po svilinančia saule susirinkusiems tūkstančiams tikinčiųjų.


Pavojingi Irano ajatolų planai

Petras KATINAS

Tai, kad islamo radikalų režimas Irane kelia didelę grėsmę taikai ir saugumui, atrodo, pagaliau suprato ir Rusijos prezidentas V.Putinas. Maskva pastaraisiais metais glaudžiai bendradarbiavo su Teheranu, tiekdama branduolines technologijas esą Irano branduolinėms elektrinėms. Rusų specialistai atomininkai ir šiuo metu darbuojasi Irane. Neseniai, Didžiojo aštuoneto susitikimo metu, V.Putinas pažadėjo JAV prezidentui Džordžui Bušui nebetiekti Iranui branduolinių technologijų. Nežinia, ar JAV prezidentas, pasidžiaugęs tokiais pažadais, patikėjo V.Putinu. Tuo labiau kad tai buvo jau ne pirmas kartas, o Rusijos ir Irano bendradarbiavimas įsisavinant „taikų atomą“ vis intensyvėjo.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija