Atnaujintas 2004 liepos 21 d.
Nr.55
(1258)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pagerbė Steponą Darių
ir Stasį Girėną

Ąžuolas Maštaras,
Stepono Dariaus provaikaitis,
su sūnumi ir žmona

Kaune, minint S.Dariaus ir S.Girėno legendinio skrydžio per Atlanto vandenyną 71-ąsias metines, vyko iškilmingi renginiai.

Kauno Arkikatedroje Bazilikoje lakūnų didvyrių žygdarbiui pagerbti buvo aukojamos šv.Mišios už žuvusiuosius. Po šv.Mišių Kauno miesto visuomeninių ir patriotinių organizacijų atstovai, moksleiviai, inteligentai vyko į Karių kapines Šančiuose. Kauno miesto savivaldybės vicemeras Kazimieras Kuzminskas pasakė, kad šių lakūnų žygdarbis neišdildomas iš atminties. Prieškario ir pokario lietuvių kartos išaugo šių didžiavyrių skrydžio patriotinio poelgio įkvepiami nepalūžti, nuosekliai siekti užsibrėžto tikslo. Tautinių instrumentų ansamblis „Tūto“ grojo tautines melodijas. Iš lakūnų amžinojo poilsio vietos susirinkusieji vyko prie paminklo S.Dariui ir S.Girėnui Kauno Ąžuolyne, kurio projektą dar prieškariu buvo sukūręs skulptorius Bronius Pundzius, o pastatytas Kaune tik 1993 metais - skrydžio 60-mečio proga. Prie paminklo buvo padėta gėlių. Tylos minute ir nusilenkimu pagerbti mūsų padangių sakalai, išgarsinę Lietuvą pasaulyje.


Kitas pasirinkimas

Diskusijos dalyviai (iš kairės)
Vytautas Daujotis, Antanas
Kulakauskas, Vytautas Radžvilas,
Edvardas Gudavičius

Kaune, Lietuvos kūno kultūros akademijos aktų salėje, liepos 7 dieną įvyko miesto visuomenės susitikimas su pilietinės iniciatyvos „Kitas pasirinkimas“ atstovais: profesoriumi Antanu Kulakausku, profesoriumi Vytautu Daujočiu, istoriku akademiku Edvardu Gudavičiumi, politologu, filosofu docentu Vytautu Radžvilu ir kitais iniciatyvinės grupės nariais. Salėje daugiausia susirinko vyresnės kartos žmonių, tarp jų buvo ir keliolika studentiško amžiaus jaunuolių.. Susirinkusieji labiausiai yra susirūpinę Lietuvos politine padėtimi ir jos ateitimi.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija