Atnaujintas 2004 liepos 21 d.
Nr.55
(1258)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Išsiuvinėti paveikslai –
kaip vaistai nuo depresijos

Ramygalos pašto viršininkė
Milda Meilūnienė
turi polinkių menui
Autoriaus nuotrauka

Ramygala (panevėžio r.). Miestelio knygyne galima pamatyti Mildos Meilūnienės išsiuvinėtų paveikslų parodą. Jos autorė dirba miesto pašto viršininke. Stebint įspūdingai atrodančius darbus, nejučia užplūsta noras juos liesti, kad įsitikintum, ar tai ne tapyti drobėje.

Išsiuvinėti vaizdus ant audinio Milda pradėjo prieš trejus metus. Buvo pavasaris – toks metas, kai norėjosi daryti tvarką namuose. Čia aptiko gausų kiekį siūlų, tačiau jų buvo gaila atsisakyti. „Tada sėdau ir „sudėjau siūlus į paveikslus“, – šypsojosi Ramygaloje gimusi ir užaugusi moteris.

Dažname jos darbe matyti Ramygalos bažnyčios kontūrai. „Kodėl būtent taip? Kad ir iš kurios pusės važiuosi, iš tolo ant kalnelio stovinčią bažnyčią pastebėsi. Ne kiekvienas miestas tuo gali didžiuotis“, – aiškino M. Meilūnienė. Ramygalietė savęs nelaiko menininke, ji nesiveržia į tautodailininkes. Mildai atrodo, kad atsiradęs jai miestelėnų dėmesys dažnai būna nenuoširdus. Žmonos varžymąsi, kad jos darbai būtų išstatyti knygyne, įveikė M. Meilūnienės vyras.

M.Meilūnienė neskaičiuoja, kiek yra išsiuvinėjusi paveikslų. Kai kuriuos jų padovanojo. Paveikslą su Ramygalos bažnyčios vaizdu išsivežė dirbti Sankt Peterburgo katalikų dvasinės seminarijos vicerektoriumi dirbti išvykęs kun. dr.Rimantas Gudelis. Šiuo metu Milda dirba prie paveikslo irgi su šios bažnyčios vaizdu, kurį Ramygalos seniūnas ketina nuvežti į Vokietiją. Ramygalos seniūnija palaiko geros kaimynystės ryšius su šios šalies Storkovo miestu. Rugpjūtį ten turėtų vykti šiaudinių skulptūrų festivalis.

M. Meilūnienės paroda knygyne – jau antroji. Prieš tai čia ji eksponavo akvarele tapytus paveikslus. Moteris pasakojo, jog pirmąjį savo darbelį – mamą – pieštuku nupiešusi būdama vos trejų su puse metų. Be to, ji mėgsta nerti ir megzti. Mezginius dažniausiai dabar dovanoja savo vaikaitėms – vienerių metukų sulaukusiai Dominykai ir trejų metų Sibilei. Atsiradus norui, kūrybai ji gali atsidėti ir pakilusi naktį. „Mėgstamas užsiėmimas man - kaip geri vaistai nuo dažnai moteris persekiojančios depresijos“,- parsipažino M. Meilūnienė. Meninių polinkių turinti moteris be galo mėgsta keliones. Su vyru Virginijumi, kurį laiko geriausiu savo gyvenimo draugu ir palydovu, ji vos ne kiekvienais metais aplanko Kernavę bei ant Nemuno kranto stovinčias pilis.

Bronius VERTELKA

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija