Atnaujintas 2004 liepos 23 d.
Nr.56
(1259)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Košmariškas sapnas,

arba „Laumžirgio“ („Strekoza“) plano tęsinys

Regiu didelę patalpą. Gal teismo salę, gal Maskvos Kremliaus kabinetą. Pranešėjas panašus į Putiną. O gal tai ir ne pranešimas, greičiau tai duodami nurodymai, kaip ir 1940 metais. Klausytojai susikaupę, rūstūs. Tolumoje matosi R.Pakso figūra, daug žinomų veidų – R.Pavilionis, Kazimira, Viktoras, Kaziukas, jo dešinioji ranka Petriukas, kai kurie buvusio Prezidentūros veikėjai, Generalinės prokuratūros ir STT tarnybų darbuotojai. Pastarųjų tik ausys kaip lokatoriai kyšo. Tikriausiai priima kažkokius signalus. Pro šalį praskrieja Renata su brendine kava. Ją jai pristato seimūnai. Nurodymų vykdytojai uoliai užsirašinėja, ką reikės daryti. Tolumoje, už salės ribų, didžiulė suglumusių, nustebusių Lietuvos piliečių minia, Lietuva. Dar toliau – Europos piliečiai. Kas čia vyksta?..


Vieni rinkimai baigėsi,
kiti rinkimai artėja

Kruonio rinkimų apylinkėje per pakartotinius Prezidento rinkimus birželio 27 dieną užtikrintai laimėjo Valdas Adamkus. Už jį balsavo 392 rinkėjai, t.y. 67,4 proc. balsų, už Kazimirą Danutę Prunskienę – 189 rinkėjai – 32,6 proc. Už tai nuoširdžiai dėkoju kruoniškiams rinkėjams. Taip pat nuoširdus ačiū Kruonio krikščionių demokratų kuopos nariams, kurie ne tik patys neraginami balsavo už V.Adamkų, bet paragino ir kitus rinkėjus. Be to, kaimo šviesuoliai, negailėdami nei jėgų, nei laiko, buvo noriai įsitraukę į rinkimų kampaniją.


Blogai, kai neiname balsuoti

Norėčiau padėkoti jūsų laikraščiui, kad nevarginate savo skaitytojų Lietuvos politikų rinkiminėmis reklamomis. Kai pavartėme kitus laikraščius ir paskaitėme tas reklamas, tai visiškai neaišku, ar tie kandidatai Lietuvos žmones kvailiais laiko, ar patys tokie yra. Štai, pavyzdžiui, V.Uspaskich pažada žmonėms, kad jei jis bus išrinktas, tai gins lietuvių teises Europos Sąjungoje. Įdomu, nuo ko ir kokias lietuvių teises jis gins Europos Sąjungoje? Gal nuo geresnio gyvenimo ar demokratijos? Juk jis dar net nebuvo gimęs, kai jau visoje Europoje ekonomika klestėjo. Tai gal demokratiją gins? Bet ar jis pats supranta apie Europos demokratiją, kai ją pačią jis pažino tik Lietuvoje?


Šmeižtas, neapykanta,
o kas toliau?

Kazimieros Prunskienės rinkimų štabas nesiliauja šmeižęs teisėtai išrinktą prezidentą Valdą Adamkų. Į mano rankas pateko Aurimo Diržiaus, Giedrės Gorienės, Justo Mikalausko leidžiamas bulvarinis laikraštis „Laisvas laikraštis“ Nr.14. Pirmajame puslapyje didelėmis raidėmis parašyta, kad V.Adamkus yra „mafijos prezidentas“, „Valdas Adamkus – apsišaukėlis“.


Ką daryti, kad krikščionys demokratai taptų stabilia dešiniųjų partija?

Šiuo metu krikščioniškų pažiūrų partijos išgyvena didelę savo krizę dėl bendros vertybių krizės visuomenėje, atskirų asmenų skirtingų pažiūrų įtakos, trūkstant vienybės, iširus bendrai partinei drausmei. Susikūrė kelios partijos krikščioniškais pavadinimais ar jos darinių kitose partijose, kurios negali tinkamai skleisti savo pažiūrų visuomenėje bei atstovauti savo rinkėjams, nes Seimo ir savivaldybių rinkimuose negali peržengti minimalaus rinkėjų balsų barjero procentais. Tokiu būdu krikščioniškas, be to, kartu ir autentiškas europietiškos civilizacijos pasaulėžiūros balsas yra užslopinamas kitokių – nekrikščioniškų pažiūrų. Visuomenė tuomet kenčia nuo neteisingumo ar krikščioniškos meilės trūkumo visuomenės gyvenime: per žiniasklaidą pilasi šmeižto, pornografijos, smurto, neapykantos demonstravimas, kuris atitinkamai veikia ir auklėja visą visuomenę. Tai pasireiškia įvairiais incidentais, nelaimėmis, susiskaldymu visuomenės gyvenime. Kas užkirs kelią šio blogio toleravimui?


Dėl Alkoholio kontrolės įstatymo
papildymo projekto

Lietuvos Respublikos Seimo Pirmininkui
Artūrui Paulauskui

Seimo nariai Gintautas Kniukšta ir Saulius Lapėnas pateikė Seimui Alkoholio kontrolės įstatymo papildymo projektą, numatantį galimybę teikiančiuose kaimo turizmo paslaugas ūkiuose gaminti ir realizuoti iš išaugintos perteklinės žaliavos namų gamybos alkoholinius gėrimus, kurių tūrinė etilo alkoholio koncentracija ne didesnė kaip 050 procentų.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija