Atnaujintas 2004 liepos 23 d.
Nr.56
(1259)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Katedros knygynas –
svetingi namai visiems

Vilniaus arkivyskupas
kardinolas Audrys Juozas
Bačkis ir knygyno darbuotojos
(iš kairės): Irma Michalskytė,
Dalia Balsevičiūtė
ir Laima Švedaitė

Liepos 9-ąją sostinėje duris atvėrė Katedros knygynas, esantis Vyskupų rūmų ansamblyje (Šventaragio g. 4), pačioje sostinės širdyje. Knygyno vedėja Dalia Balsevičiūtė sveikino pirmuosius lankytojus, dėkojo visiems, kurie nepraėjo pro šalį, užsuko pasidairyti, šį bei tą nusipirkti. Pasirinkimas gana didelis. Erdvių salių lentynose puikuojasi įvairių leidyklų išleistos knygos. Savo produkciją čia atgabeno Biblijos draugijos, „Aidų“, „Baltų lankų“, „Katalikų pasaulio“, „XXI amžiaus“, „Homo liber“, Paknio, Nacionalinio muziejaus, „Minties“ ir kitos leidyklos. Knygos sugrupuotos į lentynas pagal tematiką: religija, filosofija, grožinė, vaikų, meno literatūra. Naujienų skyriuje puikuojasi „Šventasis Kazimieras“, „20 rožinio paslapčių“, „Dievas ir dovana“ ir kiti leidiniai.

Atvykęs į knygyno atidarymą kardinolas Audrys Juozas Bačkis pasidžiaugė, kad katalikiškas knygynas įsteigtas spaudos atgavimo metais. Jis išreiškė viltis, jog nuolatiniai knygyno lankytojai bus į Vilnių atvykę kunigai, miesto svečiai, piligrimai.

Knygyno vedėja D.Balsevičiūtė patikino, kad katalikiškas Katedros knygynas turi savo dvasią, prioritetus, pirkėjus ir lankytojus. Tai ne tik vieta, kur prekiaujama knygomis. „Tikiuosi, jog kiekvienas pirkėjas ar šiaip smalsuolis čia praturtins savo dvasinį pasaulį. Katedros dvasia bus visada su mumis, kaip ir Žodis. Mūsų literatūra - tai pagalba ieškančiam ir parama jau atradusiems tas vertybes. Mūsų knygyno veikla nebus siaura ir apibrėžta. Stengsimės, kad čia būtų krikščioniškosios kultūros židinys. Numatome rengti knygų pristatymus, susitikimus, parodas, poezijos ir muzikos vakarus. Prekiausime ne tik knygomis, atvirukais, žurnalais, bet ir profesionaliojo bei liaudies meno kūriniais, taip pat suvenyrais. Norėtume, kad šita vieta taptų svetingais namais visiems čia apsilankantiems”, - sakė vedėja. Knygyne bus maloniai priimami visi ateinantys, tokie, kokie jie yra. Tai bus nuoširdaus bendravimo vieta su žmonėmis, turinčiais savo vertybes.

Pardavėjos Laima ir Irma skaitė ištraukas iš Bruno Ferrero knygelių. Jos ketina ant sienų pasikabinti prasmingus žodžius: „Svarbiausioji valanda - dabartinė. Būtiniausia veikla – meilė“, kad neužsimirštų, kur esančios.

Katedros katalikiškojo knygyno įkūrėjai – kardinolas A.J.Bačkis, Arkivyskupijos kurija, Arkivyskupijos Ekonomo tarnyba. Tikėkimės, jog, padedant Dievui, išsipildys įkūrėjų ir darbuotojų viltys bei lūkesčiai.

Šiame knygyne galite įsigyti ir „XXI amžių“. Sekmadieniais ir pirmadieniais knygynas nedirba, todėl tomis dienomis „XXI amžių“ gausite Sąjūdžio kioske (Gedimino pr. 1). Knygyno darbo laikas: antradieniais – penktadieniais – 10-17 val., šeštadieniais – 10 – 16 val.

Aldona KAČERAUSKIENĖ

Vilnius

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija