Atnaujintas 2004 rugpjūčio 6 d.
Nr.58
(1261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Amžinųjų vertybių dalelė

Plokščių bažnyčioje gieda
primadona Irena Milkevičiūtė
(dešinėje). Akompanuoja
Eleonora Taškinaitė (kairėje),
viduryje – vargonininkė
Stasė Piliutienė

PLOKŠČIAI. Rugpjūčio 1-ąją čia vyko tradiciniai Porciunkulės atlaidai. Jie prasidėjo šv. Mišiomis Panemunių regioninio parko viename iš šlaitų esančioje Šventaduobėje, kurias aukojo klebonas kun. Antanas Urbanavičius. Į šią vietą pasimelsti prie Švč. Mergelės Marijos altorėlio ir atsigaivinti šaltinio vandeniu žmonės užsuka ne tik per atlaidus. Čia rengiamos poezijos šventės, atvyksta maldininkai, poilsiautojai, o kartą per metus, Porciunkulės atlaidų rytą, aukojamos šv.Mišios.


Gražioje bažnyčioje – gražūs atlaidai

Švėkšnos klebonas
kan. Petras Stukas, iš Šilutės
atvykęs atlaidų vadovas
kun. Virginijus Palionis
ir garbingasis svečias
iš Argentinos
kun. Augustinas Steigvilas

Švėkšna. Miestelis garsėja gražia ir didinga dviejų bokštų Šv. apaštalo Jokūbo bažnyčia. Šis raudonų plytų mūrinis gotikinio stiliaus statinys puošia visą Švėkšnos miestelį. Ji ateinančiais metais švęs savo šimtmetį. Pirmoji bažnyčia čia buvo pastatyta dar 1507 metais.


Parapijos jubiliejus

Slavikai. Liepos 24-25 dienomis čia vyko parapijos 250-mečio šventė. Šeštadienį po šv. Mišių Šv. Onos bažnyčioje iš kitur atvykę kraštiečiai ir slavikiečiai rinkosi į laisvalaikio centrą. Jame buvo pristatyta knygelė „Slavikų parapija“, kurioje rašoma apie čia dirbusius kunigus, savo tėviškę garsinusius kraštiečius, tai pat knygnešius. Leidiniui medžiagą surinko ir jį parengė Renata Baltrušaitienė, Viktorija Zaveckienė bei Algimanta Kurcaitytė. Sekmadienį Slavikuose vyko Šv. Onos atlaidai, į kuriuos atvyko vyskupas emeritas Juozas Žemaitis, buvęs klebonas kun. Bronius Paltanavičius, Šakių dekanas Sintautų klebonas prel. Antanas Maskeliūnas. Tai buvo pirmieji didieji parapijos atlaidai naujajam Slavikų klebonui kun. Dariui Sruoginiui. Tą dieną vyskupas atidengė ir pašventino parapijos 250-osioms metinėms skirtą skulptūrą, kurią sukūrė Julius Dimaitis.


Jis liudijo Evangeliją savo gyvenimu

Griškabūdis. Liepos 31 dieną buvo pažymėtos įžymaus kraštiečio, saleziečių vienuolijos pradininko ir patriarcho Lietuvoje kunigo Antano Skelčio ženklesnės autobiografijos sukaktys: 120-osios gimimo metinės (gimė 1884 01 08), kunigystės 90 metų (1914 m. rugpjūčio 15 d. buvo įšventintas į kunigus), 70 metų, kai saleziečiai įsikūrė Lietuvoje (1934 10 24), 50 metų nuo tremtinio dalios nešimo (1954 m. rugpjūtis) ir 44-osios iškeliavimo į Amžinybę metinės (1960 07 28). Šv. Mišias Kristaus Atsimainymo bažnyčioje aukojo Kauno arkivyskupas metropolitas Sigitas Tamkevičius, SJ, Vilkaviškio vyskupas emeritas Juozas Žemaitis, MIC, Kauno Švč. M.Marijos, Rožančiaus Karalienės (Palemono) bažnyčios altaristas kun. Stasys Šileika, SDB. Po šv. Mišių susikaupta prie kun. A.Skelčio kapo.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija