Atnaujintas 2004 rugpjūčio 6 d.
Nr.58
(1261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Kodėl aš tau nereikalingas?“

Ne taip seniai moteris, mergina, peržengusi dorovės ribas, turėjo būti pasmerkta, paniekinta. Nėščios mergaitės – Veronikos niekas nenutempė į ežerą ir neprigirdė, ji pati pasirinko tokią baigtį, aplinkinių nepakantumo prispirta. O gal reikalinga tokia žiauri nuomonė ir dabar, kai dažnai vieniša motina turi būrį vaikų ir vis nuo kito vyro? Motinoms vaikai reikalingi tik tam, kad už juos gautų pinigų. Ir stiebiasi tokie vaikučiai tarsi daigeliai, nematydami saulės. Kokia gali būti meilė, jei tų vaikų mama kasdien girta, jei cigaretė rankose, jie girdi jos šlykščias kalbas... O kad tiems vaikams kas pasaką pasektų, lopšinę prieš miegą padainuotų – kur tau!

Šitokios „mamos“ eina aukštai iškėlusios galvą. Jos nesijaučia kaltos nei prieš vaikus, nei pačios prieš save. Tokios „motinos“, tokie „tėvai“ nemąsto, kad gyvenimas prabėgs kaip viena akimirka. Ar taip auklėti vaikai paduos senatvėje savo tėvams stiklinę vandens? Kodėl mums neliko nė trupučio gėdos, doros jausmo? Kodėl ir jaunimą, ir vyresnius traukia palaidas gyvenimas? Dievas išbrauktas iš mūsų gyvenimo – štai ir pasekmės.

Vaikai dažnai klausia: „Kodėl manęs niekas nemyli, kodėl aš tau toks nereikalingas?“ Jei mažylis bus apsuptas meile, dėmesiu, jis niekad tokių žodžių neištars.

Ieva S.

Akmenė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija