Atnaujintas 2004 rugpjūčio 6 d.
Nr.58
(1261)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Teroro grėsmės akivaizdoje

JAV teritorinio saugumo ministras Tomas Ridžas pranešė, kad, liepos 13 dieną Pakistane suėmus teroristinės organizacijos „Al Qaeda“ kompiuterių specialistą M.N.N. Chaną, iš pas jį rastos detalios informacijos nustatyta, kad „Al Qaeda“ kruopščiai rengia naujas stambias teroristines operacijas. Pirmiausia numatoma smogti Tarptautinio valiutos fondo ir Niujorko vertybinių popierių biržos būstinėms. Pasak aukštų CŽV pareigūnų, per ilgus darbo žvalgyboje metus jiems dar neteko matyti tokios detalios ir smulkios teroristų informacijos. JAV imtasi skubių saugumo priemonių, labai sustiprinta svarbiausių Niujorko ir Vašingtono objektų apsauga.

Po šio teritorinio saugumo ministro pareiškimo kai kuriose finansų kompanijų būstinėse kilo didelis darbuotojų nerimas, todėl T.Ridžas paragino amerikiečius nepulti į paniką, eiti į darbą, nes bus imtasi papildomų saugumo priemonių svarbiausiems objektams apsaugoti. Ypač daug dėmesio skiriama būsimajam Respublikonų partijos suvažiavimui, kuris įvyks Niujorke rugpjūčio 30 dieną. Manoma, kad suvažiavimo metu teroristai gali bandyti imtis teroro aktų.

Tuo tarpu Irake teroristai pirmą kartą nuo Irako krizės pradžios ėmė sprogdinti automobiliuose padėtas bombas prie šalies krikščionių bažnyčių. Praėjusį sekmadienį prie kelių krikščionių bažnyčių sprogus bomboms žuvo dešimt, o sužeista daugiau kaip 40 žmonių. Pažymėtina, kad tie teroristiniai aktai buvo surengti tuo metu, kai bažnyčiose vyko pamaldos. Irako nacionalinio saugumo tarnybos atstovas M.Rubajis sakė, kad musulmonų ekstremistai šiais teroro aktais bando priversti emigruoti iš Irako krikščionių mažumą ir įvaryti pleištą tarp Irako musulmonų ir krikščionių. Šiuo metu Irake gyvena apie 800 tūkst. krikščionių, kurių dauguma priklauso Chaldėjų Bažnyčiai. Popiežius Jonas Paulius II, sužinojęs apie teroro išpuolius prieš krikščionių bažnyčias, pasiuntė laišką Irako Chaldėjų Bažnyčios patriarchui Emanueliui Deliui, vadovaujančiam Irako vyskupų konferencijai, kuriame pasmerkė šiuos baisius išpuolius prieš krikščionis, ir pažymėjo, kad tai puolimas prieš žmones, kurie siekia tiktai susitaikymo ir taikos Irake.

Petras KATINAS

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija