Atnaujintas 2004 rugpjūčio 13 d.
Nr.60
(1263)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

„Dorybių mokyklėlėje” vaikai mokomi nesutrikti įvairiais gyvenimo atvejais

Dieninės vaikų vasaros
poilsio stovyklos „Dorybių
mokyklėlė” dalyviai su savo
mamytėmis ar senelėmis
dailininko Antano
Žmuidzinavičiaus tėviškėje
Balkūnuose. Paskutinėje eilėje
(antras iš kairės) stovi kelionės
gidas Miroslavo seniūnas
Jonas Juravičius

Vaikams patiko ir kelionės, ir pamokėlės, ir maistas

Alytus. Šiemet jau trečią vasarą Alytaus Šv.Angelų sargų parapijoje veikė dieninė vaikų vasaros poilsio stovykla „Dorybių mokyklėlė”. Ji skirta socialiai remtinų - daugiavaikių, bedarbių ar nepilnų - šeimų vaikams. Pirmadieniais ir ketvirtadieniais dvidešimt vaikų nuo septynerių iki penkiolikos metų „Dorybių mokyklėlėje” mokėsi bendravimo meno, gausino dvasines žinias, valgė pietus, mėgavosi arbata ir saldumynais. Jie buvo skatinami orientuotis, nesutrikti įvairiais gyvenimo atvejais.


Parapijos 100 metų jubiliejus

Sasnavos bažnyčios statytojo
kun. Stanislovo
Čėsnos kapas šventoriuje

Sasnava. Birželio 26–27 dienomis parapija minėjo 100 metų jubiliejų. Ruošdamasi šiai iškilmei, bendruomenė atnaujino savo bažnyčią: dar 2002 metų vasarą joje pakeistos grindys, pastatytas naujas marmuro altorius, kurio rėmėjai yra tikintieji iš Bergiš Gladbacho (Vokietija) krašto. Iki šventės iš dalies suremontuota senoji klebonija, kad joje galėtų įsikurti parapijos namai.


Ar tinkamai įvertiname
Viešpaties atėjimą

Grįžus iš procesijos.
Priekyje kun. dr. Arvydas
Kaščiukaitis

Biržai. Liepos 25 dieną Šv. Jono Krikštytojo bažnyčioje vyko Šv. Onos atlaidai. Į atlaidus klebonas kan. Dalius Tubys pasikvietė savo kurso draugą kun. dr. Arvydą Kaščiukaitį. Vakarinėse šv. Mišiose išgirdome įdomių minčių apie santykį su Dievu. Kunigas skatino mus į aplinką žiūrėti Dievo vaikų akimis, tinkamai įvertinti savo daromą blogį, sugebėti padėkoti Viešpačiui už Jo teikiamas gėrybes. Šv. Mišiose jautriai palietė mūsų širdis smuiko stygų virpėjimas. Tai smuikininkas Makrickas griežė religinius kūrinius.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija