Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Žolinės iškilmes vedė jaunieji kunigai

Gieda Tauragės bažnyčios
choras. Vargonais groja
Antanas Kazlauskas

Tauragė. Rugpjūčio 15-ąją išvykus Tauragės Švč. Trejybės bažnyčios klebonui dekanui kun. Alvydui Bridikiui į kitos parapijos atlaidus, Žolinės šventė Tauragės Švč. Trejybės bažnyčioje buvo patikėta trims jauniems kunigams: Raimondui Jonauskui, Sauliui Styrai ir Vygantui Gudeliūnui, studijuojančiam Romoje.

Šv. Mišias Žolinės rytą aukojo kun. R.Jonauskas, o vėliau už mirusiuosius – kun. S.Styra. Jaunimo šv. Mišias aukojo kun. V.Gudeliūnas, gražiai giedojo šios bažnyčios jaunimo choras. Atlaidų Sumą, pašventinęs tikinčiųjų atsineštas puokštes, aukojo kun. R.Jonauskas. Jo išsami homilija gražiai išaukštino Švč. Mergelę Mariją, Dievo ir mūsų visų Motinėlę. Didingai skambėjo šios bažnyčios choro giedamos giesmės, vargonais grojant Antanui Kazlauskui.

Visus stebino tą dieną bažnyčion tauragiškių atsineštos gėlių puokštės. Beveik jos visos buvo padarytos pagal senovės papročius: su avižų, rugių, kviečių varpomis, kiečio šakele, laukų ir darželių gėlėmis.

Tą dieną po šv. Mišių tauragiškiai pabendravo šventoriuje su savo giminaičiais, kaimynais, iš toliau atvykusiais pažįstamais.

Žilvinas PRANEVIČIUS

Autoriaus nuotrauka

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija