Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Mūsų diakonas – jau primiciantas

Kun. Andrius Šukys
(kairėje) su Utenos
jaunimo grupe

Utena. Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje metus diakonu dirbęs Andrius Šukys liepos 25 dieną tapo kunigu. Panevėžio Katedroje jį į kunigus įšventino Panevėžio vyskupas Jonas Kauneckas. Kitą dieną kun. A.Šukys gavo vyskupo paskyrimą atlikti tarnystę Utenos Dievo Apvaizdos bažnyčioje vikaru, tai yra klebono padėjėju.

Rugpjūčio 1 dieną pirmosios šv.Mišios, vadinamos primicija, aukotos Kristaus Žengimo į dangų bažnyčioje. Per šv. Mišias giedojo Sumos ir „Vox Animae” chorai, su kuriais kunigą Andrių sieja kūrybinis bendradarbiavimas. Primicijose dalyvavo jaunojo kunigo tėvai, sesuo, giminės, artimieji, draugai. Vakare aukotos šv.Mišios jaunimui. Jose giedojo vaikų ir jaunimo choras „Spindulėlis”, vadovaujamas Laimos Gimbutienės, ir „Saulės” gimnazijos ansamblis, vadovaujamas Vilijos Jonuškienės.

Rugpjūčio 3 dieną vikarą kun. A.Šukį per vakaro šv.Mišias sutiko ir su juo susipažino Utenos Dievo Apvaizdos parapijos tikinčiųjų bendruomenė. Rugpjūčio 8 dieną Dievo Apvaizdos bažnyčioje buvo švenčiama primicijų Eucharistija kartu su pirmųjų Mišių palaiminimu. Tokį palaiminimą vienerius metus nuo įšventino kunigu dienos tikintiesiems gali teikti kunigas primiciantas. Naująjį bažnyčios vikarą pasveikino Dievo Apvaizdos bažnyčios klebonas kun. Henrikas Kalpokas, pasidžiaugęs energingu pagalbininku bendruomenės gyvenime ir darbuose.

Po pirmųjų šv. Mišių savo tėvus, seserį, kunigą Henriką, seminaristus bei visus pamaldose dalyvavusius tikinčiuosius, kiekvienam uždėdamas savo rankas ant galvos, laimino jaunasis vikaras kun. A.Šukys. Iškilmingai ir svarbiai jo gyvenime dienai atminti kiekvienam pirmosiose Mišiose dalyvavusiam žmogui kun. A.Šukys įteikė paveikslėlį su medžiu, simbolizuojančiu kryžių ir žmogaus gyvenimą. „Žmogus kaip medis -jį reikia prižiūrėti ir auginti, kartais apkarpyti šakas ir palaistyti šaknis, paremti vėtrose ir negandose, kad, laikui atėjus, galėtume džiaugtis jo vaisiais” - sakė jis.

Per Šv. Baltramiejaus atlaidus kun. A.Šukys šventė pirmąsias šv. Mišias savo gimtinėje - Panevėžio rajono Miežiškių parapijoje. Taip jis padėkojo kunigystės kelią pasirinkti paskatinusiam ir studijų metais jį globojusiam Miežiškių parapijos klebonui kun. Kostui Balsiui.

Kun. A.Šukys baigė Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminariją ir įgijo religijos studijų magistro laipsnį. Taip pat šįmet jis įgijo Popiežiškojo universiteto Laterane bakalauro laipsnį.

Per vienerius metus, praleistus Utenoje, kun. A.Šukys spėjo suburti katalikiškąjį jaunimą, įsilieti į rajono literatų klubo „Verdenės” veiklą, debiutuoti kaip puikus literatas ir dainininkas. Daugeliui žmonių jaunasis kunigas Andrius yra nuoširdus patarėjas ir bičiulis.

Rūta Jonuškienė

 

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija