Atnaujintas 2004 rugpjūčio 27 d.
Nr.64
(1267)

Krikščioniškos minties, kultūros ir visuomenės laikraštis

RUBRIKOS

ARCHYVAI

2001 metai
2002 metai
2003 metai
2004 metai

Pakartota Baltijos kelio grandinė

850 metrų ilgio tautinių
spalvų austinę juostą
laikė šimtai įvairaus
amžiaus žmonių
Tomo Černiševo
(ELTA) nuotrauka

Į neperskiriamą grandinę, kaip ir prieš penkiolika metų Baltijos kelyje, Vilniaus Katedros aikštėje sustoję žmonės pirmadienį susivienijo bendroje maldoje už Tėvynės laisvę ir vienybę.

Skambant istorinei Baltijos kelio dainai, perduodami vieni kitiems gėlių puokštę nuo Gedimino kalno iki Katedros aikštės nunešė jaunuoliai, kurie dar būdami vaikai lygiai prieš 15 metų dalyvavo visas Baltijos šalis sujungusioje akcijoje. Nuo Gedimino bokšto nutiesta ir ilgiausia Lietuvoje trispalvė - 850 metrų ilgio tautinių spalvų austinė juosta, kurią laikė šimtai įvairaus amžiaus žmonių - nuo žilagalvių senelių iki mažų vaikų.


Su vasaros pabaiga – rinkimų kampanijos pradžia

Rinkimų kampanija, oficialiai jai dar net neprasidėjus, įgauna stebėtiną pagreitį ir įvairias pritraukiančias formas. Partijų prezidiumai, tarybos ar kitos vykdančiosios jų institucijos iš sostinės, kur įsikūrę partijų štabai, būriais traukia į provinciją, dažniausiai į gamtos prieglobstį, tarsi norėdami pasakyti, kad savo globa priartėja prie vargstančios liaudies. Eksprezidentai ir ekspremjerės vietoje savo įkurtų bankrutuojančių partijų kuria naujas koalicijas viliojančiais pavadinimais, jungiančias kažkokius neaiškius judėjimus ar partijas ir ieškančias naujų patiklių rinkėjų, balsuosiančių už jų iškeltus iš įvairių pašalių surinktus neaiškius asmenis, pavadintus “žinomais politikais”. (Tokių niekam negirdėtų, niekuo nepasižymėjusių ir nieko gera nenuveikiančių „politikų”, priklausančių ruso oligarcho partijai, puokštę Lietuvos rinkėjai jau sugebėjo įpiršti Europos Parlamentui.)


Konvulsijos

Petras KATINAS

Premjeras ir valdančiosios partijos vadas kartu su žmona penkias dienas praleido didžiausiame pasaulyje kruiziniame laive „Queen Mary 2“, stovinčiame Atėnų pakrantėje. Ten jie buvo atvykę stebėti olimpinių žaidynių varžybų. Pasak ponios K.Brazauskienės, jos vyras daug bendravo su politikais iš kitų posovietinių šalių, irgi tapusiais dideliais sporto sirgaliais. Beje, be žinomų pasaulio politikų, šiame kruiziniame laive poilsiavo ir kiti. Tarp jų buvo ir Lietuvos atstovų. Pavyzdžiui, ištikimas partijos veikėjas Šiaulių meras Vytautas Juškus, „VP Market“ valdybos pirmininkas Baltijos šalyse ir Lenkijoje Ignas Staškevičius bei panašus „elitas“.

Atgal | Pirmasis puslapis | Redakcija